USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Північна Корея допомагає Росії зброєю: США передали докази в ООН

Постачання зброї з КНДР є прямим порушенням резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй
Джон Кірбі,
Джерело: відкриті джерела

Північна Корея постачає зброю російській приватній військовій компанії "Вагнера", яка використовує її у війні в Україні. Докази цього Сполучені Штати передали до комітету Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти КНДР. Про це повідомив на брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Ми бачили, як представники влади Північної Кореї брехливо заперечували постачання зброї для ПВК "Вагнера", – сказав Кірбі. 

При цьому продемонстрував супутникові знімки від 18 листопада, на яких видно, "що п’ять російських залізничних вагонів вирушили з Росії до Північної Кореї".

Джерело: відкриті джерела

"Наступного дня Північна Корея завантажила ці залізничні вагони, контейнери, після чого потяг повернувся до Росії", – пояснив він.

"Ці зображення свідчать, що 18 листопада п’ять російських залізничних вагонів вирушили з РФ до КНДР. Наступного дня Північна Корея завантажила ці залізничні вагони, контейнери, після чого потяг повернувся до Росії", – пояснив представник адміністрації США.

"Постачання зброї з КНДР є прямим порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, тому сьогодні ми поділилися інформацією про ці порушення з групою експертів комітету РБ з питань санкцій проти Північної Кореї. Ми продовжимо говорити про ці порушення в Раді Безпеки разом із нашими союзниками й партнерами", – наголосив Кірбі.

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, - Пентагон
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя