USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

Найближчим часом міністри мають відвідати регіони, особливо прифронтові, – доручення Шмигаля

За підсумками таких поїздок далі мають заслухати звіти членів уряду щодо ситуації в ключових сферах
Шмигаль Світовий банк_7

Денис Шмигаль

Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Міністри мають невідкладно здійснити низку робочих поїздок у регіони, головне – в прифронтові області. Таке доручення посадовцям дав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Особлива увага має бути прифронтовим областям. За підсумками таких поїздок заслухаємо звіти членів уряду щодо ситуації в ключових сферах. Соціальна сфера, енергетика, оборона, підготовка до навчального року, медицина, укриття, інфраструктура, виробництво – усе це у фокусі уряду", – сказав очільник Кабміну.

Шмигаль додав, що в уряді планують проводити регіональні та виїзні засідання, де розглядатимуть проблемні питання визначених областей.

Що передувало?

Ймовірно, такі заяви прем'єра виникли після того як напередодні глава держави під час свого візиту на Донеччину різко розкритикував урядовців.

Українського лідера здивувало те, що профільні урядовці не були, наприклад, на Донеччині по пів року і більше. 

"Буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто із Києва не видно. Був здивований, тож робитиму щодо них відповідні висновки", – зауважив Зеленський.

Крім того, будучи в регіоні, президент також провів детальну нараду щодо безпеки та підтримки людей. І в глави держави виникло чимало питань, які стосуються забезпечення життя. А саме – води, евакуації, допомоги обороні та відновлення житла.

Урядовцям є на що звернути увагу в областях

Вже третій рік Україна живе у великій війні. Небезпека скрізь: чи то кілька кілометрів до лінії фронту, чи віддалений регіон. Однак, наприклад, з укриттями і досі є проблеми.

Приміром, в Україні лише в чотирьох областях заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%.

Натомість такими ж високими показниками заклади освіти похизуватися не можуть. Найвищий показник забезпеченості укриттями закладів освіти спостерігається на Івано-Франківщині та Львівщині – 99,5%. А фонд захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти Харківщини складає лише 34% від загальної кількості закладів області. Яка ситуація з рештою регіонів України – читайте в матеріалі.

Читайте також:
В Україні не планують підвищувати податки, – Шмигаль В Україні не планують підвищувати податки, – Шмигаль
Шмигаль відповів на петицію із закликом не забороняти Tabletki.ua Шмигаль відповів на петицію із закликом не забороняти Tabletki.ua
Підприємствам, які імпортують 80% свого споживання електроенергії, не будуть відключати світло Підприємствам, які імпортують 80% свого споживання електроенергії, не будуть відключати світло
Україна збільшує виробництво боєприпасів: Уряд ухвалив постанову Україна збільшує виробництво боєприпасів: Уряд ухвалив постанову