USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Буде розмова в Києві, – Зеленський покритикував урядовців, які повинні бути поблизу фронту

Глава держави зауважив, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року і більше
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

У Києві відбудеться окрема розмова з урядовцями, які повинні бути поблизу фронту, і відповідні висновки буде зроблено. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого візиту на Донеччину 26 червня.

Глава держави зазначив, що провів на Донеччині детальну нараду щодо безпеки та підтримки людей. І є чимало питань, які стосуються забезпечення життя.

Це і вода, і соціальні питання, і евакуація. А також допомога обороні та відновлення житла.

"І буде окрема розмова в Києві, зокрема з урядовцями, які повинні бути і тут, і в інших місцях поблизу фронту – у складних громадах, де людям потрібні негайні рішення. Рішення, яких просто із Києва не видно. Був здивований, що деякі профільні урядовці не були тут по пів року і більше – робитиму щодо них відповідні висновки", – наголосив Зеленський.

Воєнна обстановка на Донеччині

Водночас, за даними ранкового зведення Генерального штабу Збройних сил України, ситуація на Донеччині така:

  • Краматорський напрямок – окупаційні війська не полишають спроб просунутися в напрямку Часового Яру, поблизу якого триває боєзіткнення. Атаку у бік Кліщіївки вже відбили. Українські захисники надійно тримають оборону на зазначеній ділянці та дають гідну відсіч агресору.
  • Підрозділи Сил оборони також сьогодні успішно стримали штурм противника на напрямку Горлівка – Північне.
  • Покровський напрямок – українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території. Станом на 10:00 відбулося 13 бойових зіткнень. Ворог продовжує тиснути на позиції наших оборонців поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Прогреса, Євгенівки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість атак відбито, боєзіткнення тривають. Ситуація під контролем Сил оборони України.

"За уточненою інформацією, втрати російських військ за минулу добу на цьому напрямку склали майже 300 осіб вбитими та пораненими, знищено танк, дві броньовані машини, дві артилерійські системи та два автомобілі. Ще один танк, дві гармати, дві автівки й ББМ загарбників пошкоджено", – йдеться у повідомленні.

  • Курахівський напрямок – один штурм противника поблизу Парасковіївки успіху не мав. Одночасно бій триває в районі Невельського.

Днями Зеленський також повідомляв, що ситуація в Донецькій області надзвичайно складна. І нині дуже важливо вистояти на тлі постійних атак росіян.

Президент акцентував, що пишається всіма військовими, які зараз "хоробро відбивають російські штурми". 

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів Орбан запропонував Зеленському вигідне Росії припинення вогню перед початком мирних переговорів
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО