USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Після Авдіївки армія РФ може перекинути сили на інші напрямки, – Євлаш

За словами пресофіцера, на перегрупування російським силам знадобиться час
Авдіївка
Авдіївка
Джерело: Володимир Зеленський

Захопивши Авдіївку, російські сили можуть перегрупуватися й після цього перекинути війська на інші напрямки. Це може бути як район Куп’янська на півночі, так і будь-який інший напрямок. Про це в ефірі "Радіо Свобода" розповів начальник пресслужби Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

За словами пресофіцера, на перегрупування російським силам знадобиться час.

"Окупанти можуть цим скористатися, вигравши локально населений пункт Авдіївка. А далі – перекинути свої сили і на північ, ближче до Куп’янська, або на будь-який інший напрямок, який вони вважатимуть за необхідне. Звичайно, зараз будемо активно стежити за тим, як вони будуть перегруповуватися. Зазвичай потребують певного часу – десь тиждень на те, щоб перемістити свої підрозділи. А далі подивимося за тим, куди окупанти почнуть тиснути", – зауважив Євлаш.

Начальник пресслужби також додав, що основний напрямок атаки російських сил зараз зосереджений на річці Чорний Жеребець (Лимано-Куп’янський напрямок, – ред.). Бо вороги намагаються захопити цей природний бар’єр, щоб закріпитися на ньому.

"Основна атака противника зосереджена в районі річки Чорний Жеребець та в районі Тернів. Там противник намагається зайняти плацдарм, так званий Торський виступ. Й акцентує всі основні зусилля на тому напрямку. Оскільки сама річка є бар’єрним рубежем, то росіяни намагаються закріпитися поблизу цієї топографічної назви", – пояснив Євлаш.

Разом з тим зазначив, що для боїв за Авдіївку російська армія залучила велику кількість бригад: сили Головного розвідувального управління, підрозділи сил спеціальних операцій, артилерію, десантників і мотострілецькі підрозділи.

Новини за темою: Росії не вдався авдіївський бліцкриг

Що відомо про Авдіївку Донецької області

Авдіївка – місто у Покровському районі Донецької області. Бої за Авдіївку точаться з 2014 року. Однак з початку повномасштабного вторгнення інтенсивність атак зросла, а саме місто стало однією з цілей ворога. 

До повномасштабного вторгнення в Авдіївці проживало близько 33-х тисяч людей. У жовтні минулого року керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявляв, шо в місті лишилося лише близько 1,5 тис. осіб. 

Нині через Авдіївку проходить лінія фронту.

Детальніше про ситуацію в місті ми писали в нашому матеріалі.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених