USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Підтвердив депортацію і натякнув на страти: Гауляйтер Балицький визнав злодіяння РФ на окупованих територіях

Зокрема, він визнав, що окупаційна влада була змушена ухвалити деякі "надзвичайно жорсткі рішення"
страта цивільних
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Так званий "губернатор" Запорізької області Євген Балицький визнав, що росіяни примусово депортують українських громадян, які виступають проти вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Як зауважили в ISW, в інтерв'ю, опублікованому 20 лютого, Балицький заявив, що російська окупаційна влада "вислала велику кількість родин.., які не підтримували "спеціальну військову операцію" або "ображали" Росію, зокрема російський прапор, гімн або диктора РФ Путіна.

За словами глави окупаційної влади регіону, росіяни "дали депортованим сім'ям можливість виїхати", але декого депортували силою, "давши їм пляшку води" на кордоні.

Ба більше, гауляйтер натякнув, що з такими людьми росіяни розбираються куди жорсткіше.

"Балицький виправдовував ці дії, які є воєнними злочинами, стверджуючи, що примусова депортація українських родин була для їхнього ж блага, оскільки окупаційній владі довелося б "розбиратися" з ними в ще більш "жорсткий" спосіб у майбутньому, або ж їх вбили б інші проросійські громадяни", – кажуть аналітики.

Він також заявив, що окупаційна влада була змушена ухвалити деякі "надзвичайно жорсткі рішення, про які він не буде говорити" – можливий натяк на російські окупаційні війська, які проводять страти без суду і слідства над українськими громадянами.

Новини за темою: Україна прагне перекваліфікувати справу щодо депортації українських дітей з "воєнного злочину" на "злочин геноциду"

В ISW наголосили, що неодноразово повідомляли про примусову депортацію українців росіянами. Там продовжують вважати, що РФ намагається знищити українську мову, культуру, історію, етнічну приналежність та ідентичність, зокрема й за допомогою дій, які порушують Конвенцію про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Заяви Балицького про депортацію українських громадян, які критикують російську окупацію, вказують на те, що російські депортаційні кампанії частково мають на меті русифікувати населення окупованої України за допомогою примусу і страху.

"Готовність Балицького відкрито обговорювати і навіть захищати незаконне поводження російської окупаційної влади з українськими громадянами в інтерв'ю, яке набуло розголосу, свідчить про те, наскільки російська влада підтримує та заохочує таку політику", – зазначили в Інстітуті вивчення війни.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила резолюцію про становище дітей України. Документ поновив положення про те, що депортація дітей України становить воєнні злочини, злочини проти людяності та містить ознаки геноциду.

Читайте також:
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених