USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Підробляли пенсійні по інвалідності для ухилянтів: Злочинну схему викрили правоохоронці

Свою "послугу" ділки оцінювали в 11 тисяч євро
Нацполіція викрила групу, яка переправляла через кордон ухилянтів
Нацполіція викрила групу, яка переправляла через кордон ухилянтів
Джерело: Нацполіція

Двоє мешканців Львова вигадали схему, як переправляти військовозобов’язаних чоловіків за кордон, і виготовляли високоякісні підроблені пенсійні посвідчення у зв’язку з інвалідністю. Вартість такого "документа" становила 11 тисяч євро. Ділків викрили правоохоронці. Зловмисникам вже повідомили про підозру. Про це поінформували в Національній поліції України.

Як шукали "клієнтів?

В Нацполіції розповіли, що ділки знаходили "клієнтів" завдяки рекомендаціям тих, кому вже допомогли незаконно виїхати з України.

Така послуга коштувала 11 тисяч євро.

Що виявили правоохоронці під час обшуку?

"Слідчі Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки України провели обшук за місцем фактичного перебування підозрюваних у Львові, в ході якого виявлено та вилучено мічені кошти, що передавалися їм під контролем правоохоронців, за вчиненням злочину", – йдеться у повідомленні.

Також під час обшуку у ділків вилучили чотири мільйони гривень. У Нацполіції зазначають, що, ймовірно, гроші були отримані злочинним шляхом за продаж підроблених документів.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора їм повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб (ч. 3 ст. 332 Кримінального Кодексу України)", – зазначають у Нацполіції.

Тепер ділкам загрожує до девʼяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Одеській області Служба безпеки України затримала посадовців, які організували схему продажу "посвідчення моряка", що давало змогу ухилянтам виїжджати за кордон.

У результаті комплексних заходів було затримано двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морського порту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства.

Читайте також:
Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави Вбивство Фаріон: 18-річного підозрюваного взяли на 60 днів під варту без права внесення застави
Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі Вбивство Фаріон: Поліція вивчає відео ймовірної стрілянини в мовознавицю, яке з'явилося в мережі
В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів В одному із ТЦК Тернопільщини посадовці на ухилянтах у місяць заробляли від 100 до 150 тис. доларів
Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений Львівські школярі, як і рекомендував Кабмін, розпочнуть навчання 2 вересня, проте Садовий незадоволений