USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Підробляли пенсійні по інвалідності для ухилянтів: Злочинну схему викрили правоохоронці

Свою "послугу" ділки оцінювали в 11 тисяч євро
Нацполіція викрила групу, яка переправляла через кордон ухилянтів
Нацполіція викрила групу, яка переправляла через кордон ухилянтів
Джерело: Нацполіція

Двоє мешканців Львова вигадали схему, як переправляти військовозобов’язаних чоловіків за кордон, і виготовляли високоякісні підроблені пенсійні посвідчення у зв’язку з інвалідністю. Вартість такого "документа" становила 11 тисяч євро. Ділків викрили правоохоронці. Зловмисникам вже повідомили про підозру. Про це поінформували в Національній поліції України.

Як шукали "клієнтів?

В Нацполіції розповіли, що ділки знаходили "клієнтів" завдяки рекомендаціям тих, кому вже допомогли незаконно виїхати з України.

Така послуга коштувала 11 тисяч євро.

Що виявили правоохоронці під час обшуку?

"Слідчі Нацполіції за оперативного супроводу Служби безпеки України провели обшук за місцем фактичного перебування підозрюваних у Львові, в ході якого виявлено та вилучено мічені кошти, що передавалися їм під контролем правоохоронців, за вчиненням злочину", – йдеться у повідомленні.

Також під час обшуку у ділків вилучили чотири мільйони гривень. У Нацполіції зазначають, що, ймовірно, гроші були отримані злочинним шляхом за продаж підроблених документів.

"За процесуального керівництва Офісу генерального прокурора їм повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому організованою групою осіб (ч. 3 ст. 332 Кримінального Кодексу України)", – зазначають у Нацполіції.

Тепер ділкам загрожує до девʼяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що в Одеській області Служба безпеки України затримала посадовців, які організували схему продажу "посвідчення моряка", що давало змогу ухилянтам виїжджати за кордон.

У результаті комплексних заходів було затримано двох зловмисників: співробітника Ізмаїльського морського порту, а також чиновника Дунайської кваліфікаційної комісії Держслужби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков