USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Петиція про позбавлення російських полонених права на телефонний зв'язок набрала необхідну кількість голосів

Тепер рішення має ухвалити Кабмін
полонені росія
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Петиція, яка закликає призупинити надання російським військовополоненим права на телефонний зв'язок, отримала необхідну кількість голосів і тепер має бути розглянута Кабінетом міністрів. Про це йдеться на сайті уряду.

Аргументи

Авторка петиції стверджує, що родичі українських військовополонених не мають можливості отримати жодної інформації про їхнє становище та місцезнаходження, а також не можуть почути їхні голоси, щоб переконатися, що вони живі. У той же час росіяни, які знаходяться в полоні, вже мали змогу зв'язатися зі своїми рідними.

Вона зазначає, що така ситуація є несправедливою, оскільки Україна надає російським полоненим право на телефонні розмови, яке не передбачене Женевською конвенцією.

У петиції йдеться про те, що ставлення до полонених військовослужбовців "повинно бути обґрунтованим". Тому у ній закликають призупинити надання російським полоненим права на телефонний зв'язок, доки Росія не забезпечить українським захисникам таку ж можливість.

Що далі

Тепер Кабмін має дати відповідь на цей документ.

Більше того

Нещодавно Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні у своєму звіті описала інтерв’ю з 60 нещодавно звільненими українськими військовополоненими. В Організації заявили, що понад половина з них зазнали сексуального насильства з боку росіян. Звіт охоплює період від 1 грудня 2023-го до 29 лютого 2024 року.

Скільки полонених утримує Росія

Кількість українських військових, які перебувають в полоні наразі невідома. Проте в кінці березня генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що на окупованих територіях і на території РФ росіяни утримують понад 10 тисяч мирних українців. У кримінальних провадженнях вже встановлено 5 тисяч 600 цивільних, які постраждали від тортур окупантів.

Читайте також:
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя