USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Пентагон планує відправити в Україну додаткових радників для контролю логістики та озброєння, – Politico

Радники також допомагатимуть українським військовим із технічним обслуговуванням озброєнь
Пентагон

Пентагон

Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправки в Україну кількох додаткових військових радників для небойової ролі. Вони працюватимуть при посольстві Вашингтона в Києві, заявив спікер Пентагона Пет Райдер, передає Politico.

Радники консультуватимуть українських військових і наглядатимуть за американською зброєю, яку Штати передають Україні.

"Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало і коригувало нашу присутність в Україні відповідно до змін у безпековій ситуації. Ми розглядаємо можливість направлення кількох додаткових радників для посилення Офісу оборонного співробітництва при посольстві", – заявив Райдер.

Новини за темою: Палата представників США проголосувала за законопроєкт про використання для України заморожених активів РФ

Він відмовився обговорювати конкретну кількість персоналу з міркувань безпеки, однак два американські чиновники сказали Politico, що їх буде близько 60.

Ці радники також допомагатимуть українським військовим із технічним обслуговуванням озброєнь і підтримуватимуть невеликий контингент посольства США в Києві та координуватимуть нові поставки зброї після схвалення законопроєкту про фінансову та військову підтримку України на суму понад 60 млрд доларів.

Допомога США

Вчора Палата представників проголосувала за допомогу Україні. Допомога Україні передбачає близько 61 мільярда доларів на потреби, пов'язані з війною, однак надання економічної допомоги Україні має відбуватися не на безоплатній основі, а в кредит.

Після того як Палата представників підтримала фінансування України, далі за нього голосуватимуть у Сенаті, де рівень підтримки нашої країни значно вищий. Журналісти повідомляють, що орієнтовно Сенат почне розгляд у вівторок, 23 квітня.

Після Сенату документ має піти на підпис Байдену, який уже заявив, що підтримує ініціативу спікера Джонсона і підпише документ "негайно".

У Пентагоні неодноразово вказували, що готуються оперативно надіслати Києву пакет озброєнь з власних складів, який серед іншого може містити засоби ППО та артилерії, одразу після схвалення рішення. Доставити допомогу зможуть за лічені дні.

Читайте також:
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати
Росія готує на травень Росія готує на травень "тришаровий" план дестабілізації ситуації в Україні, – ГУР