USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

За останні 48 годин ЗСУ провели значні операції на сході та півдні України, – британська розвідка

Українські війська, ймовірно, домоглися значного прогресу і прорвали першу лінію оборони окупантів
ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

За останні 48 годин українські військові провели значні операції в кількох секторах східної та південної України. Про це йдеться на Twitter-сторінці Міноборони Британії.

За даними британської розвідки, на деяких ділянках українські сили, ймовірно, досягли значного прогресу і прорвали першу лінію російської оборони. На інших – український прогрес був повільнішим.

Що стосується російської оборони, то дії окупантів неоднозначні, стверджується у зведенні розвідників.

"Деякі підрозділи, ймовірно, проводять маневрені оборонні операції, які заслуговують на довіру, в той час як інші в певному безладі відступили на тлі зрослих повідомлень про втрати російських військ при відступі через власні мінні поля", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в Міноборони Британії відзначили незвичайну активність російських ВПС над півднем України. Однак залишається незрозумілим, чи були ефективними тактичні авіаудари.

На Бахмутському напрямку є просування

Як повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону, минулої доби українські війська просунулися до 1400 м на різних ділянках Бахмутського напрямку.

За його словами, у шести бойових зіткненнях наші війська ліквідували 138 окупантів, поранили 236.

Також знищено САУ "Гвоздика", 3 бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, БПЛА ZALA, 8 складів із боєприпасами та 7 авто, якими ворог підвозив боєприпаси та зброю.

Що кажуть аналітики ISW про наступ України

За даними Інституту дослідження війни, 9 червня українські війська продовжували контрнаступальні операції щонайменше на чотирьох ділянках фронту.

Водночас там зазначають, що більша частина російського інформаційного простору передчасно заявила, що український контрнаступ "провалився" після того, як 9 червня російські війська пошкодили українську техніку, надану Заходом.

"На кадрах з поля бою видно пошкоджені або знищені бойові машини піхоти і танки, надані Заходом, у західній частині Запорізької області, хоча кількість українських машин, які, за твердженнями деяких російських джерел, були знищені російськими військами, сильно завищена", – сказано у зведенні.

Нагадаємо, напередодні в Міноборони України прокоментували повідомлення росіян про великі втрати ЗСУ на фронті. Там підкреслили, що своїми вкидами неправдивої інформації ворог сподівається, що українська сторона почне спростовувати і видасть якісь дані або непрямі орієнтири на них.

Читайте також:
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Удар по ДніпроГЕС: Збитки уже становлять понад 140 млн гривень Удар по ДніпроГЕС: Збитки уже становлять понад 140 млн гривень
Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується Обов’язковий вишкіл для військовозобов’язаних замість строкової служби: Скільки триватиме та кого стосується
Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію Замість строкової служби – три місяці навчання, а на війну – з 25: Що передбачає законопроєкт про мобілізацію