USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Парламент ухвалив закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Українці зможуть користуватися зв’язком у країнах Євросоюзу без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні
роумінг
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Тобто українці зможуть користуватися зв’язком у країнах Європейського Союзу без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні.

Зазначається, що документ спрямований на імплементацію актів законодавства Євросоюзу у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра. 

Де можна скористатись безкоштовним роумінгом?

Наразі безоплатний роумінг надають 22 європейських та сім українських операторів – 3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine. 

Так, роумінгом можна скористатись в Австрії, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Греції, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Латвії, Литві, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції.

Новини за темою: "Київстар" отримає ще один код на 10 мільйонів номерів – 077

Чому запровадили роумінг?

Зазначимо, що включення України до зони безплатного роумінгу Європейського Союзу є одним з основних пунктів оновленого Плану пріоритетних дій, який є дорожньою картою повного впровадження Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку Євросоюзу.

Як підключити послугу?

Джерело: НКЕК

Читайте також:
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки