USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Парламент ухвалив закон про єдину роумінгову зону з ЄС

Українці зможуть користуватися зв’язком у країнах Євросоюзу без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні
роумінг
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада ухвалила в цілому закон щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Тобто українці зможуть користуватися зв’язком у країнах Європейського Союзу без додаткових платежів протягом чотирьох місяців, а європейці – в Україні.

Зазначається, що документ спрямований на імплементацію актів законодавства Євросоюзу у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектра. 

Де можна скористатись безкоштовним роумінгом?

Наразі безоплатний роумінг надають 22 європейських та сім українських операторів – 3Mob, Data Group, Kyivstar, Lifecell, Ukrtelecom, Vega White, Vodafone Ukraine. 

Так, роумінгом можна скористатись в Австрії, Бельгії, Болгарії, Великій Британії, Греції, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Латвії, Литві, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччині, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції.

Новини за темою: "Київстар" отримає ще один код на 10 мільйонів номерів – 077

Чому запровадили роумінг?

Зазначимо, що включення України до зони безплатного роумінгу Європейського Союзу є одним з основних пунктів оновленого Плану пріоритетних дій, який є дорожньою картою повного впровадження Поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та подальшої інтеграції України до Єдиного ринку Євросоюзу.

Як підключити послугу?

Джерело: НКЕК

Читайте також:
Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук Рада на найближчих засіданнях розгляне призначення міністрів, – Стефанчук
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років Мобілізаційний вік хочуть зменшити до 50 років
Раді пропонують продовжити термін оновлення облікових даних на 90 днів: Міноборони не підтримує цей законопроєкт Раді пропонують продовжити термін оновлення облікових даних на 90 днів: Міноборони не підтримує цей законопроєкт