USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Папа Римський готовий відвідати Україну, але за умови поїздки до Москви, – посол

Понтифік отримав запрошення від представників українського політикуму, починаючи з президента Володимира Зеленського
Папа Римський
Папа Римський
Джерело: AFP

Папа Римський Франциск готовий здійснити візит до Києва, тільки якщо поїздка буде поєднана з відвідинами Москви. Про це заявив посол України при Святому престолі Андрій Юраш в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Відповідне питання постійно звучить. Ми про нього нагадуємо. І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах говорили", – сказав він.

Посол нагадав, що понтифік отримав запрошення від представників українського політикуму, починаючи з президента Володимира Зеленського, який у 2020 році на зустрічі в Римі передав запрошення і повторив його у травні минулого року.

"Папа прекрасно це знає. Він має своє бачення. Хоче й офіційно говорить про те, що можливий потенційний візит до Києва, від якого він не відмовляється, який хоче зреалізувати, він обов'язково пов'язує з візитом до Москви", – каже посол.

Проте, за його словами, Москва не хоче бачити понтифіка. Зокрема, вона не надсилає таких самих меседжів кооперації та співпраці з Ватиканом, як Україна. 

Папа закликав Україну "підняти білий прапор"

Нещодавно стало відомо, що Папа Римський Франциск заявив, що нібито Україна повинна "проявити мужність" і сісти за стіл переговорів із Росією під "білим прапором". Проте згодом директор пресслужби Ватикану Маттео Бруні зазначив, що слова понтифіка про "білий прапор" взяли з вислову, запропонованого інтерв'юером, бо глава Католицької церкви закликає до припинення вогню та відновлення переговорів, а не капітуляції України.

Також Бруні додав, що в іншій частині інтерв'ю, говорячи про іншу конфліктну ситуацію, але маючи на увазі будь-яку військову ситуацію Папа Римський зазначав, що "переговори – це ніколи не капітуляція".

Водночас глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) звернувся до всіх, хто дивиться на здатність України вистояти зі скептицизмом.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Обмін полоненими Обмін полоненими "всіх на всіх" можна провести до завершення війни, - Зеленський
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус