USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Палата представників США все ж схвалила виділення 300 млн допомоги Україні

Раніше ці кошти було виключено з проєкту оборонного бюджету США та винесено на окреме голосування
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Палата представників Конгресу США ввечері в четвер, 27 вересня, схвалила надання 300 мільйонів доларів допомоги Україні. Про це повідомляє The Hill.

Голосування відбулося після того, як лідери Республіканської партії Палати представників у середу виключили допомогу Україні із законопроєкту Пентагона про фінансування. Усі голоси "проти" надійшли від республіканців.

Спочатку ці 300 мільйонів доларів було включено в закон про фінансування Міністерства оборони на 2024 фінансовий рік, що викликало опір з боку деяких республіканців.

Спікер Кевін Маккарті зі свого боку заявив, що він виключить 300 мільйонів доларів із законопроєкту про оборону і проведе окреме голосування щодо фінансування. Але через день він сказав, що не буде відокремлювати допомогу Україні від законопроєкту про оборону.

Але пізно ввечері в середу Комітет з правил Палати представників в останню хвилину скликав слухання, щоб позбавити 300 мільярдів доларів із законопроєкту Пентагона і провести окреме голосування щодо фінансування.

Нагадаємо, Україна та Сполучені Штати Америки підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці для забезпечення стійкості енергосистеми України. В рамках цього документу Вашингтон надасть Києву понад 500 млн доларів на зміцнення енергосистеми.

Також ми писали, що заступник радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які має зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги.

Лист також надійшов українському прем'єру і на адресу Офісу президента.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську