USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Палата представників США все ж схвалила виділення 300 млн допомоги Україні

Раніше ці кошти було виключено з проєкту оборонного бюджету США та винесено на окреме голосування
Конгрес США

Конгрес США

Джерело: відкриті джерела

Палата представників Конгресу США ввечері в четвер, 27 вересня, схвалила надання 300 мільйонів доларів допомоги Україні. Про це повідомляє The Hill.

Голосування відбулося після того, як лідери Республіканської партії Палати представників у середу виключили допомогу Україні із законопроєкту Пентагона про фінансування. Усі голоси "проти" надійшли від республіканців.

Спочатку ці 300 мільйонів доларів було включено в закон про фінансування Міністерства оборони на 2024 фінансовий рік, що викликало опір з боку деяких республіканців.

Спікер Кевін Маккарті зі свого боку заявив, що він виключить 300 мільйонів доларів із законопроєкту про оборону і проведе окреме голосування щодо фінансування. Але через день він сказав, що не буде відокремлювати допомогу Україні від законопроєкту про оборону.

Але пізно ввечері в середу Комітет з правил Палати представників в останню хвилину скликав слухання, щоб позбавити 300 мільярдів доларів із законопроєкту Пентагона і провести окреме голосування щодо фінансування.

Нагадаємо, Україна та Сполучені Штати Америки підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці для забезпечення стійкості енергосистеми України. В рамках цього документу Вашингтон надасть Києву понад 500 млн доларів на зміцнення енергосистеми.

Також ми писали, що заступник радника Білого дому з національної безпеки з міжнародної економіки Майк Пайл відправив на адресу Координаційної платформи донорів лист із переліком реформ, які має зробити Україна для продовження надання їй військової допомоги.

Лист також надійшов українському прем'єру і на адресу Офісу президента.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку