USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

ООН розформовує місію зі встановлення фактів обстрілу СІЗО в Оленівці

Місія не отримала необхідних гарантій безпеки та доступу
Гутерріш
Джерело: DPA

Рішенням генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша місія зі встановлення фактів обстрілу СІЗО в Оленівці на тимчасово підконтрольній РФ території Донецької області буде розформована. Причина такого рішення – неможливість доставити експертів до місця трагедії. Про це заявив речник очільника Організації Об'єднаних Націй Стефан Дюжаррік, повідомляє Reuters.

"Генеральний секретар ухвалив рішення розформувати місію щодо встановлення фактів щодо інцидентів 29 липня 2022 року в Оленівці через відсутність умов для направлення місії на місце події", – сказав він.

За словами Дюжарріка, причина розформування місії щодо встановлення фактів полягає в тому, що вона не отримала необхідних гарантій безпеки та доступу.

"У нас була політична угода, але для такої складної та делікатної і, прямо сказати, небезпечної місії в зоні бойових дій нам необхідні чіткі гарантії безпеки та доступу від обох сторін. Ми не відчули, що отримали їх, і не відчули, що була можливість отримання таких гарантій у майбутньому", – додав він.

Дюжаррік не став відповідати на запитання, яка саме зі сторін не надала необхідних гарантій.

Та як би країна-агресор не намагалася приховати докази своїх злочинів, в них це не виходить. Українські правоохоронці вже ідентифікували російських військових, які розстріляли 10 цивільних автомобілів на Київщині. А українські журналісти – операторів, які запускають "Шахеди"

Читайте також:
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні