USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

ООН попереджає про уповільнення допомоги Україні в 2024 році

Агентство ООН у справах біженців класифікує гуманітарну ситуацію в Україні "як дуже серйозну"
ООН Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Агентство Організації Об'єднаних Націй у справах біженців попереджає про уповільнення надання допомоги Україні у 2024 році. При цьому понад 10 мільйонів осіб були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, пише Zeit.

Відтак, у 2022-му та 2023 роках робота УВКБ ООН та інших організацій з надання допомоги була добре профінансована. Але цього року скорочення стало неминучими через те, що війна в Україні втратила міжнародну увагу.

"Війна в Україні втратила міжнародну увагу, а війна в Секторі Гази домінує в заголовках газет. А три основні донори – Німеччина, США та ЄС – розмір допомоги Україні ще не визначали", – заявив голова Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Відтак, агентство Організації Об'єднаних Націй у справах біженців класифікує гуманітарну ситуацію в Україні "як дуже серйозну".

Скільки людей залишила свої домівки?

За оцінками Організації Об'єднаних Націй налічується: 3,7 мільйона внутрішньо переміщених осіб – в Україні; 6,3 мільйона біженців – в інших країнах.

"Десять мільйонів людей не живуть у своїх будинках", – додав Верховний комісар.

Разом з тим Росія повідомляє, що у них серед переселенців – 1,3 мільйона українців, проте доступ УВКБ ООН до цих людей є "дуже обмеженим".

Новини за темою: Українці, які знаходяться в ЄС, повинні мати право на тимчасовий захист, – Стефанішина

У планах ООН за рік виділити Україні понад 3 млрд доларів гуманітарної допомоги

Установи Організації Об'єднаних Націй наступного тижня вимагатимуть 3,1 мільярда доларів для фінансування гуманітарної допомоги Україні цього року. 

"Оскільки війна в Україні не затихає, викликаючи високий рівень гуманітарних потреб, фінансова підтримка має бути стійкою. У 2024 році закликаємо всіх донорів ще раз активізуватися та допомогти народу України", – розповіла представниця Управління з координації гуманітарних питань Едем Восорну.

За словами чиновниці, план реагування ООН на 2024 рік спрямований на збір 3,1 мільярда доларів для надання допомоги 8,5 млн осіб в Україні.

Читайте також:
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні
Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон Схвильованість РФ щодо можливої відправки західних військ в Україну показує, що стратегія працює, – Макрон