USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія провалила, ймовірно, найбільший танковий наступ від початку війни, – Forbes

Для атаки ворог задіяв 48 одиниць техніки, включно з танками і БМП
Танковий наступ Росії 30 березня біля Авдіївки_1
Джерело: Facebook

Неподалік Авдіївки Росія спробувала здійснити найбільшу з початку повномасштабного вторгнення в Україну танкову атаку. Наступ обернувся для ворога поразкою, пише Forbes.

Минулої суботи, 30 березня, РФ хотіла прорвати українські позиції в районі Авдіївки за допомогою 36 танків і 12 БМП. Битва розгорнулася вздовж дороги від окупованого російською армією села Тоненького до контрольованого ЗСУ населеного пункту Уманське.

Рух великої колони помітили бійці з 25-ї бригади ЗСУ за допомогою дронів. Потім по техніці окупантів було завдано артилерійського удару, а також ураження FPV-дронами. У результаті Росія втратила 12 танків і вісім БМП.

Джерело: Facebook

Як пише видання, якщо ще кілька тижнів тому російська армія, яка відчувала дефіцит техніки після важких боїв за Авдіївку, розгортала піхоту для наступу на захід від населеного пункту, то останнім часом все змінилося, і РФ на цьому напрямку відновила використання бронемашин.

При цьому той факт, що ЗСУ змогли розбити таку велику і добре озброєну російську колону, може свідчити і про іншу тенденцію: українська армія все ще здатна організовувати жорстку оборону, попри брак боєприпасів.

Новини за темою: Окупанти можуть наприкінці весни або ж влітку почати наступ на заході Донеччини, – прогнози аналітиків ISW

Таке явище можливе завдяки комбінованому використанню мін, артилерії, протитанкових ракет і безпілотників.

Російські "воєнкори" також підтверджують втрати своїх військових. У тому, що трапилося, вони звинувачують "не найграмотніше командування", якому неважливо, якою ціною буде досягнуто результату.

Forbes зазначає, що тактика комбінованого застосування різних засобів ураження з'явилася у ЗСУ через дефіцит боєприпасів.

Відсутність поставок снарядів підштовхнула Україну до розширення масового виробництва безпілотників FPV, завдяки чому українські військові можуть тепер використовувати меншу кількість артилерійських снарядів для атак на російські штурмові групи, координуючи свої дії з найближчими операторами FPV, які добивають залишки ворога після основного удару, пояснює видання.

Нагадаємо, російські війська вступили у війну проти України з 2987 танками. За 23 місяці окупанти втратили щонайменше 2619 танків. За даними незалежних аналітиків, ЗСУ знищили 1725 танків РФ, пошкодили – 145, захопили – 205. При цьому самі окупанти кинули 205 танків.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат