USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Окупанти завдали нового масованого ракетного удару по Україні: Всі подробиці

Загалом росіяни випустили 25 ракет
ракети
Вогонь із керованих реактивних систем залпового вогню
Джерело: відкриті джерела

Російська армія в ніч з 8-го на 9 травня завдала чергового масованого ракетного удару по Україні. Загалом ворог випустив 25 ракет, 23 з яких були знищені силами ППО. Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

Так, близько 22:00 8 травня ворог випустив вісім крилатих ракет "Калібр" з носіїв у Чорному морі. Усі ракети були спрямовані на східні регіони країни. Однак силам Протиповітряної оборони вдалося знищити повітряні цілі.

Друга хвиля атаки почалася ближче до 04:00 9 травня. Окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95мс.

Силами і засобами Протиповітряної оборони було знищено 15 крилатих ракет.

Удар по Києву

За даними МВС України, через падіння уламків ракети на подвір'я приватного будинку в Голосіївському районі сталося загоряння.

Крім того, у Шевченківському районі виявлено уламки на проїжджій частині. Інформація про постраждалих не надходила.

Удар по Дніпру

Внаслідок обстрілу уламки ракети впали на чотириповерхівку в центрі Дніпра. Постраждала жінка 1991 року народження, вона в лікарні. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що, за попередніми даними, у неї травма голови та хребта.

Зазначається, що в будівлі пошкоджено дах і перекриття між квартирами на третьому і четвертому поверхах. Близько 40 осіб довелося евакуювати.

Обстріл Черкаської області

Ще дві ракети впали в цьому регіоні. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. В одному з випадків сталося загоряння на місці падіння снаряда, повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна в комунальній будівлі.

Джерело: Facebook

Нагадаємо, вчора російська армія атакувала Україну ракетами та безпілотниками типу Shahed-136/131. Унаслідок масованого удару є руйнування та постраждалі.

Читайте також:
За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, - ISW За допомогою ATACMS Україна може послабити російську логістику та уражати російські аеродроми і склади боєприпасів, - ISW
Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України Німеччина не позбавлятиме статусу біженців чоловіків з України
Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС Заборона видачі паспортів чоловікам призовного віку за кордоном не стосується консульств, – МЗС
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру