USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна поверне Крим без бою, – Резніков

Росіяни перетворюють Крим на "фортецю"
Крим
Джерело: відкриті джерела

Визволення Криму може відбутися і без боїв безпосередньо на території півострова. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у коментарі журналу The Atlantic.

Видання зазначає, що Крим має стратегічне значення для України. 

"За останні дев'ять років путінський режим перетворив Крим з курортної зони в щось, що нагадує російський авіаносець, прикріплений до "підчерев'я" України, поцятковане окопами і укріпленнями", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що, оскільки росіяни перетворюють Крим на подобу фортеці, українська сторона говорить про "військово-політичне" визволення півострова.

Журнал викладає загальну суть цієї концепції: ЗСУ заблокують автомобільні, залізничні та водні шляхи забезпечення військ на півострові і почнуть бити по військовій інфраструктурі безпілотниками, що і змусить окупантів покинути півострів. 

"Крим ми визволимо без бою", – цитує видання слова міністра оборони України Олексія Резнікова.

Окупанти за два місяці повністю спустошили військовий склад у Криму

Російські загарбники за два місяці спустошили військовий склад у північній частині Криму. Про це повідомляє аналітик Бреді Африк з Американського інституту підприємництва у Twitter.

На супутникових знімках за 25 квітня видно, що на складі не залишилося нічого. Однак 11 лютого на складі знаходилися бойові броньовані машини, танки і артилерійські гармати, що буксирувалися.

Військовий склад окупантів знаходився поблизу Джанкоя між населеними пунктами Медведівка та Тургенєво.

Супутникові знімки
Джерело: відкриті джерела

Читайте також:
Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян Збитків на понад один мільярд доларів завдали українській енергетиці останні масовані атаки росіян
Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові Окупанти посилили штурми на півдні України, щоб здобути чергові "перемоги" до свят, - Плетенчук
РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля РФ розшукує Зеленського: Аналітики ISW пояснили задум Кремля
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, - радник Байдена