USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Окупанти розстріляли українських полонених у Кринках, – Офіс генпрокурора

Ворог убив трьох беззбройних бійців ЗСУ
Армія РФ, окупанти, військові
Джерело: відкриті джерела

Російські окупанти розстріляли беззбройних українських військовополонених в Кринках на Херсонщині. Про це інформує Офіс генерального прокурора України.

Так, 7 квітня мережею почало ширитися відео, на якому зафіксовано, як російські військові розстрілюють трьох полонених українських військовослужбовців. 

На відео видно, як представник окупантів здійснює у беззбройних нерухомих військових кілька пострілів, ймовірно з автомата. 

Попередньо, росіяни скоїли черговий злочин поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області. 

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Новини за темою: "Віддають прямі накази", – прокуратура про розстріл росіянами українських полонених

Варто зазначити, що це далеко не перший випадок, коли окупанти нехтують законами та звичаями війни і вбивають беззбройних українських військових, які здалися в полон.

Минулого разу путінська армія вбила українських бійців 24 лютого 2024 року в Бахмутському районі.

Також росіяни раніше розстріляли двох українських військовополонених. Це сталося вранці 18 лютого у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця".

Крім того, російські окупанти розстріляли українських військовополонених під Роботиним у Запорізькій області. За цим фактом розпочали розслідування.

А 9 лютого в медіа поширили відео розстрілу українських захисників представниками російської армії під час захоплення наших позицій поблизу с. Кліщіївка Бахмутського району. 

Читайте також:
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW