USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Офіс генпрокурора відкрив справу через бійку нардепів Куницького і Дмитрука

Досудове розслідування доручили Головному слідчому управлінню ДБР
бійка
Скріншот з відео бійки
Джерело: скріншот

Генеральний прокурор зареєстрував кримінальні провадження через бійку колишнього нардепа "Слуги народу" Артема Дмитрука та чинного депутата цієї ж фракції Олександра Куницького. Про це повідомили в пресслужбі ОГП.

"За фактом інциденту, який стався між народними депутатами та громадянином 5 жовтня у центрі Києва, генеральний прокурор зареєстрував кримінальні провадження", - йдеться у повідомленні.

Прокурори дали інциденту таку правову кваліфікацію: умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, а також хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені групою осіб.

Також кримінальні провадження об’єднані, а досудове розслідування доручили Головному слідчому управлінню ДБР.

Що сталося між нардепами?

Учора, 5 жовтня, стало відомо, що в центрі Києва сталася бійка за участю позафракційного депутата Артема Дмитрука та депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Куницького.

У мережі оприлюднили низку відеозаписів.

Це сталося у Голосіївському районі Києва біля однієї з офісних будівель на вулиці Казимира Малевича. Згодом у мережі було опубліковано відео з людиною, яка стверджувала, що двоє невідомих йому осіб спочатку знімали його на відео, а коли він почав протестувати, напали на нього.

Новини за темою: Нардепи планують збільшити податок на прибуток для фінустанов

Що відомо про депутатів?

Дмитрука обрали до Верховної Ради за списком партії Слуга народу у 2019 році від Одеської області. Був головою обласної федерації спортивного боксу.

Куницького обрали до Верховної Ради за списком партії Слуга народу у 2019 році від Харкова. На момент обрання був громадянином України та Ізраїлю. За його словами, служив у ЦАХАЛ.

Конфлікти між іншими обранцями

Між іншими депутатами ВРУ Олексієм Гончаренком і Миколою Тищенком сьогодні, 6 жовтня, в Раді виник конфлікт. Тищенко почав з трибуни розповідати, як Гончаренко, будучи депутатом Одеської обласної ради, підтримував розвиток російської мови. А згодом і взагалі назвав його "півднем".

Потім Гончаренко підбіг з телефоном і став питати у Тищенка, що там із кол-центрами.

Насамкінець не витримав і депутат Михайло Радуцький.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен