USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві викрили голову ВЛК: Підробляв довідки для виїзду за кордон

Вартість "послуги" становила від трьох до чотирьох тисяч доларів з особи
ВЛК затримання_4
Джерело: Офіс Генерального прокурора

Голову військово-лікарської комісії Подільського ТЦК у Києві викрили на корупції. Чиновник підробляв довідки для виїзду чоловіків за кордон. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Правоохоронці вручили підозру голові ВЛК Подільського військкомату у сприянні незаконному переправленню чоловіків призовного віку за кордон. У лютому 2023 року у межах цієї кримінальної справи оголосили підозру голові Оболонської ВЛК та шести лікарям.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими членами схеми допомагав виготовляти довідки про непридатність до військової служби зі зняттям з обліку. Це було підставою для виїзду з України.

Вартість фейкових документів та довідок складала від трьох до чотирьох тисяч доларів. До схеми були залучені дев'ять осіб. Вони шукали охочих та безпосередньо виготовляли документи. Учасниками схеми були працівники різних медичних установ столиці та члени військово-лікарських комісій.

Новини за темою: ДБР проводить масштабну перевірку у військкоматах та ВЛК для виявлення корупції

Правоохоронці викрили зловмисників під час підготовки чергового пакета документів для трьох чоловіків призовного віку та отримання хабаря.

Фігурантам справи загрожує від семи до дев'яти років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Корупція у військкоматах

Після гучних корупційних скандалів в обласних військкоматах президент України Володимир Зеленський ініціював перевірки ТЦК по всій країні.

Глава держави також затвердив рішення РНБО, яким доручили звільнити всіх начальників обласних військкоматів. У деяких регіонах вже розпочали процедуру звільнення начальників ТЦК.

Читайте також:
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого
"Обмежено придатних" більше не буде: Що робити, якшо ви маєте такий статус
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації