USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

НАБУ оголосило підозру нардепці Саладусі в недостовірному декларуванні майна на понад мільйон гривень

Нардепка "забула" про розташовану на земельній ділянці недобудову
Ольга Саладуха
Ольга Саладуха
Джерело: відкриті джерела

Чинній народній депутатці України Ользі Саладусі Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік. Чиновниця не вказала будинок на суму 1,8 млн гривень, інформують у пресслужбі НАБУ.

За даними слідства, народна обраниця не задекларувала розташований на належній їй земельній ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом. Землю Саладуха отримала у власність у 2020 році, і про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу, як виявилось, згадки не було.

"Перевіривши е-декларації, НАЗК звернуло увагу на цей факт, і нардепці надали можливість усунути неточності. Проте навіть після цього народна обраниця вирішила не показувати об’єкт нерухомості – подала виправлену декларацію без відповідних даних", – розповіли в НАБУ.

На підставі висновку НАЗК, восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. У слідства було достатньо доказів, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений.

Схема недекларування нардепкою
Джерело: НАБУ

Хто така Ольга Саладуха?

Ольга Саладуха (нар. 4 червня 1983, Донецьк, – ред.) – українська легкоатлетка, яка спеціалізується в потрійному стрибку та стрибках у довжину, чемпіонка світу, бронзова призерка Олімпійських ігор, триразова чемпіонка Європи, заслужений майстер спорту України.

У 2019 році була обрана народним депутатом ІХ скликання від партії "Слуга народу" номером 57 у списку як безпартійна. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань молоді та спорту.

Член Виконавчого комітету Національного олімпійського комітету України.

Новини за темою: ВАКС закрив кримінальне провадження щодо нардепки Маргарити Шол
Читайте також:
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук Колишнього заступника секретаря РНБО Гладковського, який закупив машини для ЗСУ за збільшеними цінами, оголосили в розшук
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки