USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Обіцяли сотні, а дали навіть не половину: Україна незадоволена повільними поставками західного озброєння

При цьому західні країни вимагають результатів від ЗСУ на фронті
Танк Леопард 2
Танк Леопард 2
Джерело: відкриті джерела

Керівництво України особливо незадоволене тим, що західне озброєння досі не надійшло до ЗСУ в обіцяній кількості. Про це пише The Economist із посиланням на представника Офісу президента.

Двозначність союзників щодо поставок новітньої зброї та перспектива переобрання Дональда Трампа наступного року посилили занепокоєння України.

"Це засмучує... і демотивує", – коментує повільні поставки Сергій Лещенко, представник Офісу президента України.

Джерело в Генштабі каже, що Україна отримала лише 60 танків Leopard, незважаючи на те, що Захід обіцяв поставити сотні їх. А машин для розмінування особливо мало.

"У нас просто немає ресурсів для лобових атак, про які нас просить Захід", – говорить джерело.

Відсутність повітряного прикриття – ще одна складність. Джерело додає, що українська армія ніколи не закривала очі на проблеми прориву російських мінних полів і ліній оборони без переваги в повітрі.

Після значних втрат західної техніки під час першої хвилі контрнаступу Україна змінила початкові плани.

"Ми більше не плануємо операції, які передбачають великі втрати. Наголос зараз робиться на приниження противника: артилерія, безпілотники, РЕБ тощо", – зазначив співрозмовник.

Водночас видання наголошує, що останніми днями Збройні сили України домоглися важливих успіхів на вирішальному південному театрі воєнних дій і, можливо, прорвали достатню кількість мінних полів, щоб дістатися першої з трьох ліній російських укріплень у кількох місцях.

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців українська армія досягла тактично значущого прогресу на двох основних напрямках.  

Також ми писали, що українські війська наразі відмовилися від американських бойових методів під час контрнаступу і перейшли до тактики, яка повинна вимотати російські сили за допомогою артилерії і ракет великої дальності

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?