USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60
Втрати росіян: 6 3 9 4 8 0 (+1340)
USD
НБУ
41.44
Готівка
41.65
EUR
НБУ
46.24
Готівка
46.60

Навмисно провокував конфлікти з військовими: У Києві затримали блогера

Оскільки блогер не з'явився на судове засідання про обрання йому запобіжного заходу, його доставлять примусово на підставі ухвали про привід
блогер Київ_1
Затриманий
Джерело: СБУ

Правоохоронці затримали в Києві блогера, який дискредитував Сили оборони і навмисно провокував конфлікти з військовими під час комендантської години. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Правоохоронці стверджують, що, пересуваючись вулицями міста, фігурант робив відеостріми на власній сторінці у Facebook, у яких ображав українських захисників та фіксував їхні геолокації на території столиці.

"Контент допомагав російським пропагандистам, які роблять фейкові сюжети про суспільно-політичну ситуацію в Україні, кажуть слідчі. Крім того, завдяки онлайн-трансляціям блогера російські спецслужби могли ідентифікувати українських захисників та відстежити місця їхнього перебування. Правоохоронці задокументували його інформаційно-підривну діяльність на користь Росії", – розповіли правоохоронці.

У помешканні блогера провели обшуки, під час яких виявили мобільний телефон та комп’ютерну техніку, які він використовував для поширення провокативного контенту.

Слідчі повідомили фігуранту справи про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України. Також зараз розв'язують питання щодо можливої додаткової кваліфікації його злочинних дій.

Оскільки блогер не з'явився на судове засідання про обрання йому запобіжного заходу, його доставлять примусово на підставі ухвали про привід. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Справи блогерів

У серпні Служба безпеки України повідомила про підозру блогерці, яка провокувала сутички і релігійну ворожнечу під час масових акцій у Києво-Печерській лаврі. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Проросійська пропагандистка брала активну участь у провокаціях на території Києво-Печерської лаври наприкінці березня і на початку квітня 2023 року. Тоді вона "розганяла" у соцмережах власні відеостріми, в яких підбурювала людей чинити спротив законним діям правоохоронців та ображала релігійні почуття українців.  

Крім того, на власній сторінці блогерка заперечувала факти російської збройної агресії й називала війну в Україні "внутрішнім громадянським конфліктом". Також викладала у соцмережі власні псевдопрогнози про "невідворотність" захоплення всієї території нашої держави і намагалась дискредитувати українських захисників. 

Новини за темою: Закликав топити і спалювати українських дітей: Російський пропагандист Красовський отримав підозру

Також у квітні за результатами комплексних заходів у Києві затримали місцевого, який допомагав ворогу поширювати фейки про суспільно-політичну обстановку в столиці. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Для цього зловмисник позиціював себе як "фіксер" і дистанційно співпрацював з редакцією прокремлівського інформагентства "Бел.ru", що знаходиться на території Бєлгородської області РФ", – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Вбивство на АЗС у Києві: Підозрюваному обрано запобіжний захід Вбивство на АЗС у Києві: Підозрюваному обрано запобіжний захід
СБУ затримала демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку РФ СБУ затримала демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на воєнну розвідку РФ
Київ посів друге місце у світі за забрудненістю повітря Київ посів друге місце у світі за забрудненістю повітря
Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування Теща київського правоохоронця офіційно заробила за життя 100 гривень, але має елітну двоповерхову квартиру, – розслідування