USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.34
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.69
Готівка
43.05

СБУ затримала у Києві "фіксера" росЗМІ, який допомагав створювати фейки про війну в Україні

Підозрюваний передавав пропагандистам вигадану та викривлену інформацію про події в Україні
СБУ фіксер_1
Антиукраїнські наративи чоловік оприлюднював також на власних сторінках у соцмережах
Джерело: СБУ

За результатами комплексних заходів у Києві затримано місцевого жителя, який допомагав ворогу поширювати фейки про суспільно-політичну обстановку в столиці. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Для цього зловмисник позиціював себе як "фіксер" і дистанційно співпрацював з редакцією прокремлівського інформагентства "Бел.ru", що знаходиться на території Бєлгородської області РФ", – йдеться в повідомленні.

Він передавав російським пропагандистам вигадану та викривлену інформацію про події в Україні, у тому числі про нібито загострення внутрішньої обстановки у Києві після російських ракетних ударів по місту.

Крім того, зловмисник публічно підтримував дії російських окупантів і заперечував їхні злочини в Бучі, Ірпені та Ізюмі. Отриману дезінформацію представники "Бел.ru" використовували для підготовки фейкових новин про війну в Україні.

Свої антиукраїнські наративи він оприлюднював також на власних сторінках у соцмережах, зокрема й у заборонених в Україні.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності фігуранта проти нашої держави.

Під час обшуків у нього виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ в Україні, глорифікація її учасників).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою
Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН Більша частина опитаних військовополонених зазнали сексуального насильства, – звіт ООН
Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ Готували ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: Затримано агентів російської ФСБ