USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Науседа і Дуда сподіваються на зустріч із Зеленським у межах Люблінського трикутника, – ЗМІ

Зустріч Науседи і Дуди відбулася у Вільнюсі
Науседа і Дуда
Ілюстративне фото
Джерело: Delfi

Президент Польщі Анджей Дуда та глава Литви Гітанас Науседа висловили сподівання, що найближчим часом вдасться організувати зустріч Люблінського трикутника за участі лідера України Володимира Зеленського. Про це політики повідомили після зустрічі у Вільнюсі передає Delfi.

Науседа зазначив, що єдність Литви та Польщі у питанні підтримки України є надзвичайно важливою, і висловив сподівання, що найближчим часом вдасться організувати зустріч Люблінського трикутника разом із президентом Володимиром Зеленським.

За словами литовського глави держави, необхідно допомагати українському народу політичними, фінансовими та військовими засобами, йдеться у матеріалі.

"Литва є одним із найбільших прихильників України з погляду підтримки, що надається, більша частина якої призначена для військової допомоги. Окрім того, ми підтримуємо Україну в цивільному сенсі, відновлюємо зруйновані школи й дитячі садки, а в майбутньому будемо робити це в ще більшому масштабі", – наголосив політик.

Водночас Науседа додав, що "Польща, яка витрачає на свою оборону 4% від ВВП, може слугувати прикладом для Литви".

"Вважаю, що підтримка України має бути нашим пріоритетом. Але ми повинні розглядати це питання разом з тим, скільки ми витрачаємо на національну оборону. І Польща є прикладом", – підсумував Науседа.

Новини за темою: ЄС має відігравати активнішу роль у наданні військової допомоги Україні, – Науседа

Раніше ми повідомляли: в Міністерстві оборони Литви вважають, що наразі немає загрози нападу Росії на НАТО, адже Москва не має ресурсів для відкриття другого фронту. 

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям