USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Нацполіція та СБУ розслідують розкрадання бюджетних коштів керівництвом університету Шевченка, – ЗМІ

Ймовірне розкрадання відбулося під час ремонту сховищ у гуртожитках
Університет Шевченка
Джерело: відкриті джерела

Національна поліція перевіряє інформацію Служби безпеки України про розкрадання коштів керівництвом Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в Нацполіції.

За даними слідства, ймовірні розкрадання відбулися під час проведення ремонтних робіт у бомбосховищах студентських гуртожитків.

Тож у серпні 2023 року Національною поліцією за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах або в умовах воєнного чи надзвичайного стану".

Ця стаття містить санкцію у вигляді позбавлення волі від п'яти до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

"У межах кримінального провадження 1 вересня 2023 року Національна поліція спільно з СБУ провели огляди бомбосховищ у студентських гуртожитках №14 і 23, під час яких експерти зафіксували порушення, що, за попередніми висновками, завдає збитків державі на суму від 1 до 2 млн гривень", – заявив співрозмовник агентства.

Крім того, зазначив він, на закупівлю матеріалів і проведення ремонтних робіт керівництво університету підписало договори з приватними підприємцями, які пов'язані з посадовцями цього ж ВНЗ. 

Крім того, Нацполіція продовжує слідство в межах іншого кримінального провадження, зареєстрованого в січні 2023 року, де перевіряються обставини закупівлі університетом Шевченка генераторів у наближених до керівництва університету приватних підприємців за завищеними цінами.

"Тут також збитки державі за експертними висновками перевищують 1 млн гривень. У рамках кримінальних проваджень тривають експертизи та проводяться допити свідків", – додав співрозмовник агентства.

Читайте також:
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою