USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Налагодив фіктивне проходження служби для футболістів: На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату

При цьому псевдосолдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення
На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату, який налагодив протиправну схему фіктивної військової служби
На Прикарпатті підозрюють співробітника військкомату, який налагодив протиправну схему фіктивної військової служби
Джерело: Офіс Генерального прокурора

На Івано-Франківщині командиру роти охорони обласного терцентру комплектування та соцпідтримки повідомили про підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень. Фігурант організував фіктивне проходження служби у ввіреному йому підрозділі для семи осіб, пов’язаних із місцевим футбольним клубом. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що ці особи "служили" на посадах стрілків, санітарів, водіїв-електриків.

"Встановлено, що службовець дозволяв перебувати їм за межами військкомату без поважних причин, не виконувати обов’язків військової служби та використовувати час на власний розсуд", - додали в Офісі генпрокурора.

Також у відомстві розповіли, що при цьому солдати отримували від держави грошове та матеріальне забезпечення – їм безпідставно нарахували майже 1,5 млн гривень.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру командиру роти охорони обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом перевищення військовою службовою особою влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України)", – зазначили у відомстві.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади. Також перевіряється причетність до протиправних дій інших осіб.

Крім цього, в рамках кримінального провадження буде надана правова оцінка діям псевдосолдатів, додали в Офісі генпрокурора.

Новини за темою: Робили "білі квитки" депутатам та їхнім родичам: В Одесі викрили посадовицю та співробітника РТЦК

Раніше ми писали, що правоохоронці Державного бюро розслідувань викрили в Івано-Франківську схему фіктивного зарахування на військову службу родичів очільників міста та навіть футболістів місцевого професійного клубу.

Зазначалося, що "недоторканими" стали навіть футболісти місцевого професійного клубу з Прикарпаття.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням