USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Найгірше, що можна зробити в світі, – викрасти дітей у батьків. Росія це робить в Україні, – голова ПАРЄ

Тіні Кокс розповів, як Європа буде реагувати на російську агресію в Україні
Тіні Кокс
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс
Джерело: UWN YouTube

Російська Федерація вчиняє в Україні найстрашніший факт агресії – викрадає дітей в батьків. За це країна-агресор мусить відповідати у міжнародних судах. Про це в ексклюзивному коментарі UWN заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс.

На полях ПАРЄ питання російської агресії в Україні відносно протиправних дій щодо дітей включено до порядку денного термінових дебатів цього тижня.

"У кожній загарбницькій війні відбуваються жахливі злочини. Але викрадати дітей і вивозити їх від батьків до іншої країни, до Росії чи до частин України, які зараз де-факто контролюються російською армією, – це, мабуть, найбільш неприйнятний злочин, забирати дітей", – зауважив Тіні Кокс. 

За його словами, на полях ПАРЄ планують обговорити можливі важелі впливу на країну-агресорку. 

"Ми дамо зрозуміти, що Росія, що б вона про себе не думала, все ще зобов'язана виконувати свої зобов'язання згідно з Міжнародним правом. І це повне ганебне порушення власних зобов'язань. Ми раді, що в цих дебатах також візьме участь перша леді України Олена Зеленська. І ми дамо зрозуміти, що російська влада не залишиться безкарною", – наголосив голова ПАРЄ.

Новини за темою: Оточення Путіна після ордеру на його арешт почало терміново шукати нового господаря, – експерт

Також Тіні Кокс зауважив, що Парламентська асамблея Ради Європи рішуче підтримає рішення Міжнародного кримінального суду. 

Президент ПАРЄ висловив надію, що отримає від українського уряду запрошення до України й зможе відвідати воюючи країну найближчим часом. 

Ордер на арешт Путіна

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

"Путін, імовірно, несе відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії... Існують розумні підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочин", – йдеться в заяві суду.

Докладніше про те, як на цю новину відреагувало керівництво України та Росії, читайте тут.

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС Агентурна група ФСБ готувала підпали торгових центрів на території ЄС
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ