USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Найгірше, що можна зробити в світі, – викрасти дітей у батьків. Росія це робить в Україні, – голова ПАРЄ

Тіні Кокс розповів, як Європа буде реагувати на російську агресію в Україні
Тіні Кокс
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс
Джерело: UWN YouTube

Російська Федерація вчиняє в Україні найстрашніший факт агресії – викрадає дітей в батьків. За це країна-агресор мусить відповідати у міжнародних судах. Про це в ексклюзивному коментарі UWN заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс.

На полях ПАРЄ питання російської агресії в Україні відносно протиправних дій щодо дітей включено до порядку денного термінових дебатів цього тижня.

"У кожній загарбницькій війні відбуваються жахливі злочини. Але викрадати дітей і вивозити їх від батьків до іншої країни, до Росії чи до частин України, які зараз де-факто контролюються російською армією, – це, мабуть, найбільш неприйнятний злочин, забирати дітей", – зауважив Тіні Кокс. 

За його словами, на полях ПАРЄ планують обговорити можливі важелі впливу на країну-агресорку. 

"Ми дамо зрозуміти, що Росія, що б вона про себе не думала, все ще зобов'язана виконувати свої зобов'язання згідно з Міжнародним правом. І це повне ганебне порушення власних зобов'язань. Ми раді, що в цих дебатах також візьме участь перша леді України Олена Зеленська. І ми дамо зрозуміти, що російська влада не залишиться безкарною", – наголосив голова ПАРЄ.

Новини за темою: Оточення Путіна після ордеру на його арешт почало терміново шукати нового господаря, – експерт

Також Тіні Кокс зауважив, що Парламентська асамблея Ради Європи рішуче підтримає рішення Міжнародного кримінального суду. 

Президент ПАРЄ висловив надію, що отримає від українського уряду запрошення до України й зможе відвідати воюючи країну найближчим часом. 

Ордер на арешт Путіна

17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

"Путін, імовірно, несе відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії... Існують розумні підстави вважати, що пан Путін несе індивідуальну кримінальну відповідальність за вищезазначені злочин", – йдеться в заяві суду.

Докладніше про те, як на цю новину відреагувало керівництво України та Росії, читайте тут.

Читайте також:
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою