USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Найгірше позаду, але не варто розслаблятися: В "Укренерго" розповіли про ситуацію з електроенергією

Збитки енергосистеми можуть вимірюватися сотнями мільйонів доларів
Володимир Кудрицький, голова
Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький
Джерело: відкриті джерела

Завдяки посиленню української ППО та зниженню можливостей РФ завдавати ударів найгірше з українською енергосистемою вже, ймовірно, позаду, але "не слід розслаблятися". Про це в інтерв'ю Bloomberg заявив голова правління "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Кінець зими принесе полегшення, однак все ж весна і літо не будуть легкими. 

"Якщо обстріли росіян припиняться і нам дадуть можливість відновитися без перерви, ми, швидше за все, досягнемо тривалого бездефіцитного періоду, але на це не можна розраховувати".

Прямі збитки від російських атак можуть становити "сотні мільйонів доларів", а економічна шкода обчислюється мільярдами. Голова "Укренерго" висловив сподівання, що до наступної зими Україна накопичить достатній запас трансформаторів. 

Кудрицький також сказав, що українські ремонтні бригади скоротили час, необхідний для заміни трансформаторів, на чверть порівняно з осінню.

"На даний момент ми вийшли на плато – подальшої деградації не відбувається. Ми можемо відновлювати з тією ж швидкістю, з якою відбувається руйнування, а іноді навіть швидше", – розповів він.

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ ЗАРАЗ? 

В українській енергосистемі з’явився певний резерв потужності, сьогоднішній день – вже п’ятий день поспіль без відключень електроенергії за виключеннями мережевих обмежень. 

Більше того, сьогоднішня нічна атака росіян, як заявили в "Укренерго", не призвела до необхідності обмежувати споживання електрики.

Читайте також:
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну