USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Мінфін США підозрює Binance у допомозі росіянам обходити санкції, – Bloomberg

Криптобіржа заперечує звинувачення
крипта binance
Джерело: відкриті джерела

Міністерство юстиції США розслідує причетність найбільшої у світі за обсягом угод криптобіржу Binance до допомоги в обході росіянам санкцій США. Зазначається, що біржа допомагала переказувати росіянам гроші, повідомляє Bloomberg.

У Binance ж заявили, що компанія повністю дотримується всіх американських та міжнародних фінансових санкцій.

"У 2021 році Binance виступила з ініціативою щодо повної перебудови своєї структури корпоративного управління, у тому числі щодо залучення досвідчених керівників світового класу, щоб докорінно змінити глобальну діяльність Binance", – йдеться у заяві компанії.

У Binance зазначили, що згідно з протоколами компанії, кожен клієнт має пройти контроль, який включає перевірку країни проживання та особисту ідентифікацію.

Binance заборонила росіянам купувати валюту

3 березня стало відоом, що найбільша у світі криптобіржа за обсягом операцій Binance заборонила росіянам та будь-яким фізособам, які проживають у Росії, купівлю і продаж доларів та євро через свій P2P-сервіс. Про це повідомляє Forbes Russia із посиланням на представника біржі.

Таке рішення ухвалили відповідно до 10-го пакета санкцій ЄС проти РФ. Також біржа заборонила громадянам Євросоюзу купувати і продавати рублі через P2P.

"Для продовження використання Binance P2P користувачі можуть вибирати інші доступні фіатні валюти", – заявив представник біржі.

Зазначається, що під час спроби провести транзакцію майданчик пропонує вибрати "місцеву валюту для P2P-торгівлі" відповідно до правил Binance "для країни, зазначеної під час верифікації". Сервіси P2P (peer-to-peer) дають змогу користувачам здійснювати між собою угоди без посередництва біржі на визначених ними самими умовах.

"P2P-сервіси Binance та інших криптобірж росіяни почали активно використовувати 2022 року як інструмент для переказу грошей за кордон – після того, як звичайні SWIFT-перекази стали ускладнені. За допомогою таких сервісів можна переказати гроші з одного криптогаманця на інший або купити криптовалюту (наприклад, прив'язаний до вартості долара стейблкоїн USDT за рублі)", – йдеться у повідомленні.

Раніше

Binance у зв'язку із санкціями обмежувала тільки граничну вартість активів на балансі криптогаманців росіян – з квітня вона не повинна перевищувати еквівалент 10 тис. євро.

В той же час обмеження не вмикалися одразу після перевищення ліміту, і щоб їх зняти, достатньо було вивести з гаманця суму, що перевищує 10 тис. євро. Застосування санкційних заходів до росіян з боку найбільшої криптобіржі торік було досить м’яким. Зокрема, Binance не закрила для росіян можливість користуватися біржею, як того вимагав восьмий пакет санкцій Євросоюзу.

Читайте також:
РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві РФ анонсувала удар по двох лікарнях у Києві
Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ Британцю оголосили підозру в підпалі лондонських підприємств за вказівкою РФ
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW