USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Найбагатший бізнесмен Азії за два дні втратив 45 млрд доларів

До скандалу статки Адані оцінювали в 125 млрд доларів
Гаутам Адані
Джерело: відкриті джерела

Статки індійського мільярдера Ґаутама Адані, який є найбагатшим бізнесменом Азії, за два дні скоротились на 45 млрд доларів через падіння акцій його компанії Adani Group. На початку січня його статки оцінювали в 105 млрд доларів. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що акції різко впали після негативного звіту американської компанії Hindenburg Research. 24 січня американська компанія опублікувала звіт за результатами дворічного розслідування про чисельні звинувачення у корпоративних зловживаннях компаній магната.

Видання уточнює, що Новий рік почався погано для акцій Adani, які були одними з найкращих в Азії у 2022 році. Статки Adani Enterprises зросли більш ніж на 3600% протягом останніх п'яти років, що перевершило навіть такі акції, як Tesla Inc. Ілона Маска, а Адані став найбагатшою людиною Азії.

"Проблеми торкаються самого серця індійського корпоративного сектора, де домінує низка сімейних конгломератів. За своєю природою вони непрозорі, і глобальні інвестори повинні довіряти питанням корпоративного управління", – зазначив Гері Дуган, головний виконавчий директор Global CIO Office.

До скандалу статки Адані оцінювали в 125 млрд доларів.

Наприкінці грудня стало відомо, що американський підприємець Ілон Маск став першою людиною у світі, яка втратила понад 200 млрд доларів. Його статки скоротилися на тлі падіння акцій виробника електромобілів Tesla.

Читайте також:
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через З початку року українці встановили новий рекорд із відкриття ФОПів через "Дію"
Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про Комітет рекомендує Раді ухвалити за основу законопроєкт про "клуб білого бізнесу": Кому більше не загрожуватимуть податкові перевірки
У Мінцифри розробили У Мінцифри розробили "Білу книгу" з описом регулювання ШІ в Україні. Що очікувати бізнесу