USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

"Нафтогаз" запустив нову свердловину, яку вважають однією з найбільш "урожайних"

З неї можна буде видобувати близько 400 тисяч кубометрів газу на добу
газ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Компанія "Укргазвидобування", яка є частиною групи "Нафтогаз", ввела в експлуатацію четверту у 2024 році газову свердловину. З неї можна буде видобувати близько 400 тисяч кубометрів газу на добу, пише пресслужба компанії.

"Навіть серед високодебітних свердловин цей об’єкт є одним із найпродуктивніших. Це результат ефективної та злагодженої роботи великої команди групи "Нафтогаз" на всіх етапах – від проєктування до буріння та введення в експлуатацію. Я щиро вдячний всім фахівцям, що долучилися до цього процесу, саме завдяки вашій роботі Україна стає стійкішою та сильнішою", – зазначив очільник групи "Нафтогаз" Олексій Чернишов.

Зазначається, що концепцію реалізації цієї свердловини розробила команда Українського науково-дослідного інституту природних газів (УкрНДІгаз), яка є складовою групи "Нафтогаз". Вони виявили та оцінили потенціал для видобутку зі старого родовища, точно визначили місце для буріння та підтвердили його високу ефективність.

Новини за темою: Шмигаль розповів, чи продовжить Україна транзит російського газу до ЄС

Там також розповіли, що в процесі роботи було встановлено рекорд за швидкістю буріння – одна бригада пройшла 905 метрів за добу. Зусиллями команди "Укрбургазу" завершення роботи над свердловиною відбулося на 30% швидше, ніж планувалося, – за 105 днів.

Фахівці "Укргазвидобування" також мінімізували ризики, пов'язані з негативним впливом бурового розчину на надра. Під час буріння продуктивних шарів використовувався розчин на основі вуглеводнів, що сприяло досягненню оптимальних результатів.

Нагадаємо, раніше керівник ПрАТ ДК "Укрнафтобуріння" (УНБ) Олег Мальчик повідомляв, що Сахалінське родовище, що на Харківщині, перебуває на завершальній стадії розробки – його запаси майже виснажені або такі, що надзвичайно важко видобути.

Читайте також:
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю В Україні схвалюють 93% заявок на дозвіл отримати зброю