USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Нафтогаз" взяв під контроль ще один облгаз Фірташа

Таким чином, наразі "Нафтогаз" уже перебрав управління у 14 з 26 облгазів Дмитра Фірташа
Нафтогаз

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

АТ "Волиньгаз", яке працювало під брендом "Твій Газзбут" та входило до групи "облгазів Фірташа", перейшло під контроль держави та увійшло в Групу "Нафтогаз". Про це йдеться на сайті "Нафтогазу".

Це 17-те обласне газорозподільне підприємство, що раніше належало Дмитру Фірташу, яке перейшло під контроль держави з початку року.

"Зміни були зумовлені необхідністю вирішення стратегічних енергетичних завдань, що стосуються надійного захисту критичних об’єктів, а також швидкого відновлення інфраструктури в разі ворожих атак", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що тарифи на послуги розподілу та особові рахунки для мешканців області поки що залишаються незмінними.

"Про зміну реквізитів ми будемо інформувати додатково", - зазначили в "Нафтогазі.

Повідомляєтсья, що "Волиньгаз" забезпечує розподіл газу до бюджетних організацій та понад 250 тисяч осель області.

Таким чином, наразі "Нафтогаз" уже перебрав управління у 14 з 26 облгазів Дмитра Фірташа, і ця робота триває.

"Нафтогаз" оголосив про вихід із дефолту

21 вересня Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов оголосив про вихід компанії із дефолту.

Підозра Фірташу

25 травня Служба безпеки України повідомила про підозру ще двом керівникам облгазів в корупційній схемі підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа і топменеджменту підконтрольних йому компаній. Про це інформувала пресслужба СБУ.

"Під час проведення комплексних заходів задокументовано злочинну діяльність ще двох посадовців, які причетні до розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України", – йшлося в повідомленні Служби безпеки України.

За даними слідства, фігурантами є голови правлінь АТ "Івано-Франківськгаз" і АТ "Сумигаз".

На підставі зібраної доказової бази керівникам окремих облгазів обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою або внесення відповідної застави, зокрема АТ "Закарпатгаз" - 169 млн грн, АТ "Хмельницькгаз" – 228 млн грн, АТ "Вінницягаз" – 186 млн грн, АТ "Львівгаз" – 155 млн грн та АТ "Дніпропетровськгаз" – 160 млн гривень.

Читайте також:
На Волині під час розслідування кримінальної справи знайшли історичну пам'ятку часів Київської Русі На Волині під час розслідування кримінальної справи знайшли історичну пам'ятку часів Київської Русі
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили
Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК "Нафтогаз України"