USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

РФ за два роки в Україні втратила стільки ж сил, скільки задіяла на початку вторгнення, – Міноборони Британії

Проте РФ компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Російська армія за два роки повномасштабної війни проти України втратила таку саму кількість особового складу, скільки було задіяно на початку вторгнення. Про це повідомляє Міноборони Британії в соцмережі X.

За даними британського відомства, Росія розгорнула близько 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також не менше ніж 100 000 особового складу.

"За два роки конфлікту. Російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що становили її первісну силу. Підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків і 5000 БМП і БТР. Число вбитих і поранених у Росії, ймовірно, становить близько 350 тисяч", – йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що РФ компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва.

"Зараз російські війська в Україні більші, ніж на початку війни. Тепер вона здатна підтримувати атаки вздовж лінії фронту і проводити стратегію виснаження українських сил", – кажуть у Міноборони Британії.

Нагадаємо, журналістам і волонтерам вдалося встановити імена 45 123 російських окупантів, які загинули на війні в Україні. Серед них щонайменше 216 військових пілотів.

Нагадаємо, за останній тиждень Повітряним силам ЗСУ вдалося збити сім винищувачів російської армії. Зокрема, днями українські військові знищили Су-34 ПКС РФ, а вчора – черговий літак дальнього радіолокаційного стеження А-50.

 
Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат