USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

РФ за два роки в Україні втратила стільки ж сил, скільки задіяла на початку вторгнення, – Міноборони Британії

Проте РФ компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

Російська армія за два роки повномасштабної війни проти України втратила таку саму кількість особового складу, скільки було задіяно на початку вторгнення. Про це повідомляє Міноборони Британії в соцмережі X.

За даними британського відомства, Росія розгорнула близько 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Це близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти (БМП) і бронетранспортерів (БТР), а також не менше ніж 100 000 особового складу.

"За два роки конфлікту. Російські втрати збігаються, а в багатьох випадках і перевершують ті, що становили її первісну силу. Підтверджені втрати Росії включають понад 2700 танків і 5000 БМП і БТР. Число вбитих і поранених у Росії, ймовірно, становить близько 350 тисяч", – йдеться в повідомленні.

Там зазначили, що РФ компенсувала втрати шляхом мобілізації та збільшення виробництва.

"Зараз російські війська в Україні більші, ніж на початку війни. Тепер вона здатна підтримувати атаки вздовж лінії фронту і проводити стратегію виснаження українських сил", – кажуть у Міноборони Британії.

Нагадаємо, журналістам і волонтерам вдалося встановити імена 45 123 російських окупантів, які загинули на війні в Україні. Серед них щонайменше 216 військових пілотів.

Нагадаємо, за останній тиждень Повітряним силам ЗСУ вдалося збити сім винищувачів російської армії. Зокрема, днями українські військові знищили Су-34 ПКС РФ, а вчора – черговий літак дальнього радіолокаційного стеження А-50.

 
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону