USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Захоплювався вагнерівцями і російськими козаками: В Івано-Франківську затримали антиукраїнського агітатора

Фігурант поширював проросійський контент у забороненій соцмережі
В Івано-Франківську затримали антиукраїнського агітатора, який захоплювався

В Івано-Франківську затримали антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими козаками

Джерело: СБУ

В Івано-Франківську співробітники Служби безпеки затримали прихильника СРСР, який через анонімний профіль у забороненій соцмережі ділився численними відеороликами та публікаціями російської пропаганди. Фігуранту вже повідомили про підозру. Про це інформує Управління СБ України в Івано-Франківській області.

У відомстві розповіли, що в опублікованих матеріалах вболівали за перемогу російських вояків, романтизували найманців "Вагнера" та угруповання козаків. Натомість українців називали нацистами і фашистами, обвинувачували у вигаданих злочинах, раділи нашим втратам.  

"Кіберфахівці СБУ встановили, що анонімним інтернет-агітатором є житель обласного центру, який до виходу на пенсію працював у пенітенціарній службі. За даними СБУ, він підтримував контакти з родиною та колишніми колегами по роботі й навчанню, які є громадянами РФ, проживають на території країни-агресора та підтримують злочинний режим рашистів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у забороненій соцмережі фігурант був учасником груп "Электричка до СССР", "Наша отчизна СССР" тощо. З цих пабліків чоловік поширював інформацію, а також репостив  антиукраїнські публікації від російських блогерів-пропагандистів.

Під час обшуку співробітники Служби безпеки вилучили у нього мобільний телефон та планшет із доказами того, що саме він стоїть за анонімним профілем у забороненій соцмережі.

"Фігуранта затримано. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2, 3 ст. 436-2 КК – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників", – розповіли у відомстві.

Затриманому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що СБУ викрила ворожих агітаторів, серед яких був один з очільників "Українського руху пацифістів" Шеляженко. Зазначалося, що він активно закликав жителів Києва ухилятися від призову та втікати за кордон.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали