USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

На тлі напруженої ситуації з Ізраїлем та після вбивства лідера ХАМАСу в Ірані стартували військові навчання

Навчання підтвердили після того як місцеві повідомили, що чули кілька вибухів
Іран. ядерна зброя
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Іран заявив про проведення військових навчань у західній провінції Керманшах біля кордону з Іраком після вбивства лідера ХАМАСу в Тегерані. Про це повідомляє Bloomberg.

Видання пише, що навчання підтвердили після того як місцеві повідомили, що чули кілька вибухів.

Також вказують, що навчання стартували на тлі загострення відносин з Ізраїлем, викликаного війною в Газі та вбивством лідера ХАМАСу в Тегерані.

"Навчання розпочалися в п'ятницю поблизу міст Касреширін і Гіланегарб і триватимуть до вівторка", – цитує медіа слова місцевого чиновника.

Новини за темою: Ізраїль авіаударом по Лівану ліквідував ще одного командира ХАМАСу

Обстановка на Близькому Сході

Нагадаємо, 31 липня лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганію та одного з його охоронців вбили в результаті обстрілу їхньої резиденції в Тегерані. Попередньо відомо, що вибухівку заклали у гостьовому будинку, який перебуває під управлінням та охороною Корпусу вартових Ісламської революції, приблизно два місяці тому. Бомбу привели в дію дистанційно.

Внаслідок вибуху було ліквідовано й охоронця лідера ХАМАСу. Тоді ХАМАС звинуватив у вбивстві Єрусалим.

У відповідь на це верховний лідер Ірану Алі Хаменеї наказав відповісти Ізраїлю. Західні медіа писали, що Тегеран розглядає як один із варіантів комбіновану атаку дронів та ракет на військові цілі поблизу Тель-Авіва і Хайфи, але спробує уникати ударів по цивільних цілях.

Водночас через загрозу нападу Ірану на Ізраїль США збираються розгорнути на Близькому Сході додаткові сили. Зокрема планують посилюють протиповітряну оборону в регіоні та заявлять лише про оборонні наміри.

Разом з тим США відправили свої винищувачі F/A-18 на військову базу Близького Сходу, таким чином готуючись до захисту Ізраїлю.

Однак деякі ЗМІ повідомляли з посиланням на американських посадовців, що Іран, можливо, передумає здійснювати масовану атаку на Ізраїль. Причиною цьому, ймовірно, є переконання західних союзників.

Читайте також:
Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка Чим небезпечні балістичні ракети, які Іран передав Росії, – британська розвідка
П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру П’ятьом киянам, які спалили три автівки військових у столиці, оголосили підозру
Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового Численні забої голови і тіла: В Івано-Франківську троє молодиків побили військового
Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту Побиття ветерана на Черкащині: Підозрюваного взяли під варту