USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Через загрозу нападу Ірану на Ізраїль США збираються розгорнути на Близькому Сході додаткові сили

Зокрема Штати посилюють протиповітряну оборону у регіоні і заявлять лише про оборонні наміри
військові США
Ілюстративне фото
Джерело: Слово і діло

Сполучені Штати Америки готується до військового конфлікту між Іраном та Ізраїлем. У Пентагоні повідомили, що США розгортають оборонні сили на Близькому Сході, щоб захистити регіон та Ізраїль від нападу Тегерана. Про це повідомляє видання Bloomberg і Міноборони Сполучених Штатів Америки.

Заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Штати розгортають додаткові сили, щоб відповісти на загрози з боку Ірану та підтримуваних Тегераном збройних формувань.

Сінгх сказала, минулої ночі президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провели розмову. За її словами, сьогодні вранці міністр оборони Ллойд Остін продовжив ці розмови з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом.

"Остін керуватиме кількома майбутніми заходами щодо посилення захисту сил США в усьому регіоні, надання посиленої підтримки обороні Ізраїлю та забезпечення готовності Сполучених Штатів реагувати на цю кризу, що розвивається", – заявила Сабріна Сінгх.

При цьому уточнила, що США вже мають надійні оборонні можливості в регіоні і ці сили можуть бути передислоковані на театрі дій. Водночас там додали, що будь-які можливості будуть суто оборонними і "надсилатимуть сигнал стримування".

За її словами, розгортання передбачає відправку додаткових крейсерів і есмінців, здатних боротися проти балістичних ракет, до регіонів європейського та центрального командування США. Американці також вживають заходів, "щоб підвищити готовність до розгортання додаткової оборони від балістичних ракет наземного базування".

Міністр оборони Ллойд Остін заявив про додаткову ескадрилью винищувачів, яка прямує в регіон. А також направив авіаносну групу USS Abraham Lincoln Carrier Strike Group замість USS Theodore Roosevelt, яка зараз знаходиться в Оманській затоці.

Загроза війни між Іраном та Ізраїлем

Після вбивства лідера радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ганії Тегеран пригрозив Ізраїлю війною, заявивши, що за кілька днів розпочне атаку.

Вчора, 2 серпня, співрозмовник адміністрації президента Сполучних Штатів Америки заявив, що США готують свої війська у Перській затоці, Східному Середземномор'ї та Червоному морі, щоб протистояти нападу на Ізраїль.

Читайте також:
У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки У Лівані прогриміла нова серія вибухів: Слідом за пейджерами вибухають навіть телефони й ноутбуки
США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ США направляють до Пекіна делегацію для обговорення китайського експорту, – ЗМІ
Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери Ізраїль заклав вибухівку в тайванські пейджери "Хезболли"
Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН