USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

На саміті ЄС не варто чекати рішення про конфіскацію активів РФ на користь України, – DW

Рішення про початок переговорів з Україною щодо вступу в Євросоюз також, найімовірніше, не буде
Україна - ЄС
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На саміті Європейського Союзу, який стартує 21 березня, навряд чи буде схвалено пропозицію Єврокомісії про конфіскацію доходів від заморожених активів РФ на користь України. Про це пише DW з посиланням на неназваного європейського дипломата.

За його словами, серед більшості країн – членів ЄС є спільне розуміння того, що конфісковані кошти мають піти на купівлю зброї та боєприпасів для Збройних сил України.

"Зараз Україна більше потребує грошей на зброю, а, на жаль, не на відновлення. І ми прагнемо зробити все, щоб уникнути подальших руйнувань в Україні", – пояснив дипломат.

Він зазначив, що проти конфіскації також виступає Угорщина, заявляючи, що ці гроші мають піти на що завгодно, але не на зброю для українців.

Новини за темою: Мальта, Люксембург і Угорщина виступили проти купівлі боєприпасів Україні за рахунок заморожених активів РФ

Крім того, як пише видання, не варто чекати і рішення щодо початку переговорів між Євросоюзом і Україною про вступ до ЄС.

Для того щоб переговори розпочалися, країни – члени Європейського Союзу мають схвалити подані Єврокомісією переговорні рамки, які є дорожньою картою процесу вступу, і провести засідання міжурядової конференції – спеціально створеного органу, який безпосередньо вестиме переговори. Обидва ці рішення потребують одностайної підтримки всіх 27 лідерів Євросоюзу.

"Є країни-члени, які виступають проти того, щоб відкриття перемовин з Україною та Молдовою розпочалися за бельгійського головування в Євросоюзі", – сказав він, однак відмовився уточнити, про які саме країни йдеться.

Як відомо, наступною країною, яка головуватиме в ЄС, стане Угорщина (з 1 липня).

Як каже високопоставлений дипломат у коментарі DW, "для самого угорського головування буде краще, якщо питання перемовин щодо вступу України та Молдови вирішиться в червні".

Нагадаємо, раніше ми писали, що Європейський Союз підготував законодавство, яке дасть змогу Україні отримувати дохід від заморожених активів Росії вже в липні цього року.

Як відомо, Євросоюз наполягає на виділенні Україні вже цього року до 3 млрд євро коштом прибутку, отриманого від заморожених активів Росії на тлі зниження економічної підтримки України з боку США.

Читайте також:
Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Тарифи на електроенергію можуть зрости Тарифи на електроенергію можуть зрости
Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі Росія запустила по Україні близько 50 північнокорейських балістичних ракет: Майже половина з них вибухнула в повітрі