USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На іспанській віллі вартістю у понад 4 млн євро ексвоєнкома з Одеси Борисова провели обшуки, – ДБР

На підставі зібраних доказів та запиту ДБР компетентний орган Королівства Іспанія наклав арешт на цю віллу та офісне приміщення
вілла в Іспанії_7
Арештоване майно ексвоєнкома
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань спільно з місцевою поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси Євгена Борисова, де суд наклав арешт на його майно, гроші та банківські рахунки та членів його сім’ї ще в липні. Проти колишнього військкома порушили кримінальне провадження за декількома статтями за фактами незаконного збагачення, повідомили в пресслужбі Бюро.

У ході розслідування, крім іншого, слідчі встановили, що Борисов придбав два об’єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія.

"Зокрема, у грудні 2022 року він організував покупку на імʼя своєї матері будинку вартістю понад 4 млн євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1 тис. 530 кв. м. Також у лютому 2023 року ексвоєнком придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м. 13 грудня на підставі надісланого ДБР запиту про міжнародну правову допомогу Національною поліцією Королівства Іспанія за участі працівників Головного слідчого управління ДБР провели обшуки у придбаній родичами військкома віллі та офісному приміщенні", – сказали у Державному бюро розслідувань.

Правоохоронці додали, що в ході цих обшуків вилучили документи, які засвідчують право володіння та розпорядження вищевказаним майном членами його родини.

На підставі зібраних доказів та запиту ДБР компетентний орган Королівства Іспанія наклав арешт на цю віллу та офісне приміщення.

Що передувало?

Нагадаємо, в Одеському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки вибухнув гучний скандал. Тоді з'ясувалося, що комісар Одеської області Євген Борисов має елітну нерухомість за кордоном, вартістю кілька мільйонів євро. Крім того, встановили, що комісар неодноразово виїжджав за кордон під час воєнного стану на відпочинок. 

Родина Борисова під час війни придбала кілька елітних позашляховиків. А Державне бюро розслідувань розпочало справу щодо "відмазування" за кошти українців від призову.

Наприкінці червня воєнкома звільнили із займаної посади, а замість нього на посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив полковника Олександра Охріменка.

25 липня у Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування Євгену Борисову. Його відправили під варту на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень. 

Серед арештованого майна Борисова:

  • земельні ділянки загальною площею понад 2 га в Одеській області;
  • два будинки в Одесі загальною площею понад 420 кв. м;
  • домоволодіння в Одесі площею 78,5 га;
  • дві квартири та 1/3 квартири в Одесі;
  • автомобіль Toyota Land Cruiser, 2023 року випуску;
  • автомобіль Mercedes-Benz G 63 AMG, 2022 року випуску;
  • автомобіль Mercedes-Benz EQV, 2022 року випуску;
  • автомобіль Mercedes-Benz GLE 400, 2021 року;
  • автомобіль Porsche Macan GTS, 2016 року випуску;
  • автомобіль Audi A6, 1999 року випуску та інше.
Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові