USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На Донеччині Росія зібрала "цар-потяг" довжиною 30 км для оборонних цілей. Фото

Для будівництва цієї інженерної споруди окупанти, ймовірно, використовували вкрадені вагони з тимчасово окупованих територій
Окупанти, війська РФ

Російські військові 

Джерело: відкриті джерела

На Донеччині російські окупанти зібрали "цар-потяг" довжиною 30 км, у складі якого понад дві тисячі вагонів. Російська армія побудувала його як оборонне укріплення. Про це повідомляють аналітики DeepState.

Зазначається, що безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по гілці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує близько 2100 вагонів різного типу.

За даними DeepState, зведення цієї вагонної "багатоніжки" почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений з тимчасово окупованих територій.

"Це є дуже специфічною інженерною спорудою, ефективність якої оцінити складно. Задумка зрозуміла – перешкода для просування Сил оборони. ЇЇ цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий", – пишуть аналітики.

Там розповіли, що наведені радарні знімки – загальнодоступні. Побудова "потягу" верифікована DeepState візуально на знімках за різні періоди часу.

Джерело: deepstatemap

Нагадаємо, раніше генерал-полковник Олександр Сирський заявляв, що ворог намагається прорвати українську оборону в районі Часового Яру на Донеччині та вдається до локальних дій малими штурмовими групами під прикриттям дронів та артилерії.

Ми також повідомляли, що російські та українські війська продовжували позиційні бої на північ і південь від Бахмута, але підтверджених змін лінії фронту не було, вказували аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат