USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ми обдурили весь російський флот: Спецпризначенець ГУР про звільнення "вишок Бойка"

Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї
гур

Спецпризначенець ГУР МО України розповів деталі про звільнення "вишок Бойка"

Джерело: Головне управління розвідки МО України

Командир групи спецпризначення ГУР МО України на псевдо "Пеін" розкрив деталі про те, як повертали під український контроль "вишки Бойка". До спецоперації наші військові готувалися майже півтора місяця. Подробиці справи оприлюднили на офіційному сайті Головного управління розвідки.

"Спецоперацію готували приблизно місяць-півтора. Ми розуміли, що це може бути мандрівка в один бік, адже не боїться лише дурень і покійник. Ми йшли на надувному човні, бо він більш маневрений, його менше видно повітряним засобам", – розповів "Пеін".

Він додав, що під час виконання бойового завдання група українських розвідників зіткнулась із російським бойовим літаком, підбивши його з ПЗРК.

"Коли ми почали пришвартовуватися, літак почав відпрацьовувати по нашім бійцям. Трохи пробили човен. Один такий снаряд міг би нас потопити. Постріл був один, було влучання у хвостову частину. Ми побачили своєрідний дим – спочатку білий, потім чорний", – пригадав розвідник.

Захоплення цінних трофеїв

Тоді на бурових платформах спецпризначенці ГУР МО України також виявили російські боєприпаси та цінне обладнання для ведення розвідки у західній частині Чорного моря.

"Система "Нева", яку ми захопили, – це техніка, яку можна відкрити і подивитися на програмне забезпечення. Там купа корисної інформації, яка може нам дати відповіді на наші питання", – пояснив командир.

За його словами, повернення під український контроль т. зв. "вишок Бойка" – це болючий удар по впливу держави-агресорки у Чорному морі.

"Ми дуже сильно обмежили росіянам дії в акваторії Чорного моря, а саме в акваторії острова Зміїний. Ми відсунули їх до берегів Криму", – зауважив він.

Водночас "Пеін" зазначив, що ворог може спробувати відбити втрачене, утім українські воїни-спецпризначенці готуються до такого сценарію.

Чим важливе повернення "вишок Бойка" під контроль України?

За словами речника Військово-морських сил ЗСУ Дмитра Плетенчука, це важливо також з військової точки зору, оскільки окупанти використовували газовидобувні платформи для військових цілей. Це дає можливість українським силам покращити систему охорони та оборони узбережжя.

Новини за темою: Після спецоперації з російським Мі-8 кількість росіян, які хочуть здатися в полон, зросла на 70%, – ГУР

Що відомо про спецоперацію ГУР та чим важливе повернення "вишок Бойка" під контроль України – розповідаємо в нашому матеріалі.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?