USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Москву міг атакувати український дрон-камікадзе "Бобер": Що про нього відомо

Дрон українського виробництва схожий на іранський БПЛА Shahed
Атака БПЛА на Москву
Джерело: Facebook

В останніх атаках на Москву, ймовірно, використовувалися нові українські дрони камікадзе "Бобер". Про це інформує Newsweek із посиланням на експертів.

Згідно з повідомленнями розвідки з відкритих джерел, за недавніми атаками на Москву, відповідальність за які Кремль поклав на Україну, могли стояти українські безпілотники "Бобер".

Україна рідко бере на себе офіційну відповідальність за удари по території Росії, але українські офіційні особи іноді посилаються на них у соціальних мережах. У своєму вечірньому зверненні в неділю президент Володимир Зеленський не сказав, що Київ організував останні атаки, але заявив, що "поступово війна повертається на територію Росії", і це "неминучий, природний і абсолютно справедливий процес".

Що відомо про БПЛА "Бобер"?

Наразі мало що відомо про безпілотник "Бобер", але експерти все ж розповіли деякі деталі.

На їхню думку, українські БПЛА схожі на безпілотники Shahed іранського виробництва.

Судячи з наявних зображень і відео, безпілотники, які використовуються проти Москви, за вагою і розміром можна порівняти з "Шахедами", хоча розмах їхніх крил трохи більший.

Безпілотник має відносно невеликий бензиновий двигун, але вважається, що його запас ходу перевищує 1000 кілометрів.

За словами британського експерта з безпілотників Стіва Райта, вони описують український дрон як літак типу "качка" з невеликим переднім крилом попереду основного крила, що надає йому "дуже характерної форми". Він літає дуже повільно і дуже стійко з явним упором на дальність польоту.

Судячи з наявних наразі кадрів, у нього є двигун внутрішнього згоряння, пропелер і шасі, що вказує на те, що його запускають у повітря із землі.

Зазначається, що немає жодних підтверджень, що "Бобер" використовувався Україною до початку повномасштабної війни. Таким чином, можна припустити, що це нова розробка.

Поки незрозуміло, наскільки добре дрони здатні справлятися з навігаційними перешкодами. "Бобер", безумовно, може бути "вразливим" для радіоелектронної боротьби і перешкод, але для оператора буде "величезною перемогою", якщо хоча б один або два дрони ухиляться від засобів захисту, сказав Райт.

Також він припустив, що в майбутньому, як і у випадку з "Шахедами", їх, ймовірно, використовуватимуть набагато більшими групами для придушення засобів ППО.

Нагадаємо, останніми днями у Москві зафіксували кілька "бавовни". Місцева влада заявляла про атаки безпілотників, унаслідок яких постраждала одна з веж "Москва Сіті".

Як пише The New York Times, удари безпілотників по російській столиці та по військових об'єктах усередині РФ поглиблюють розбіжності серед командування окупантів.

Читайте також:
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе Над ядерними реакторами т.о. ЗАЕС росіяни використовують дрони-камікадзе
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела