USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Морські дрони Sea Baby оснастили системами "Град"

Модернізований безпілотник вже успішно застосували проти окупантів
На морські дрони Sea Baby встановили системи
На морські дрони Sea Baby встановили системи "Град"
Джерело: Громадське

Морські дрони Служби безпеки України Sea Baby оснастили системами "Град". Їх вже успішно застосували проти скупчення росіян на суші. Про це повідомляє "Громадське" із посиланням на джерела в спецслужбах. 

Як розповів співрозмовник видання, 20 травня СБУ спільно з Військово-морськими силами застосували ці дрони з новим оснащенням, вдаривши по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

Також з’явилися кадри з випробувань Sea Baby взимку та безпосередньо з виробництва дронів.

"Наш Sea Baby – це не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється. І сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню і це технологічне рішення вже показує потужні результати", – розповів  співрозмовник видання.

Що відомо про Sea Baby?

Морський дрон Sea Baby може не лише переносити вибухівку, але й вести вогонь ракетами. У новому поколінні цих дронів вибухову частину збільшили в кілька разів і довели зі 108 до 850 кілограмів.

Також у Sea Baby використовують найкращі системи зв'язку, кожна з яких коштує понад 300 тис. доларів, а корпус виготовляють із непомітного для радарів матеріалу та послуговуються ще багатьма інноваційними рішеннями.

Новини за темою: Sea Baby vs Magura V5: Чим відрізняються між собою українські морські дрони

Як раніше розповів оператор морського дрона Sea Baby, що влучив у Кримський міст улітку 2023 року, армія морських дронів Sea Baby може обнулити цілий флот ворога.

За його словами, модернізований морський безпілотник Sea Baby здатен доставити майже тонну вибухівки на відстань понад 1 тис. кілометрів. За словами спецпризначенця, така навантаженість дозволяє дрону вражати цілі в будь-якій точці Чорного моря і потенційно протистояти цілим флотам противника. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом