USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Міжнародні резерви України за січень знизилися майже на 5%, – НБУ

Міжнародні резерви України минулого місяця становили 38,5 млрд доларів
долари
Джерело: відкриті джерела

Міжнародні резерви України за минулий місяць знизилися на 4,9% і становили 38,5 млрд доларів. Про це повідомляють на сайті Національного банку.

Там пояснили, що така динаміка зумовлена валютними інтервенціями НБУ для збереження курсової стійкості, борговими виплатами країни в іноземній валюті та меншими порівняно з попередніми місяцями обсягами міжнародної допомоги.

За даними Нацбанку, у січні 2024 року динаміку міжнародних резервів визначала низка факторів, зокрема, операції Національного банку на валютному ринку України.

"Національний банк відповідно до балансових даних продав на валютному ринку 2 549,1 млн доларів США та викупив у резерви 16,0 млн доларів США. Отже, чистий продаж валюти НБУ в січні становив 2 533,1 млн доларів США, знизившись на 29% порівняно з груднем", – зазначили там.

Новини за темою: Україна може зберігати держрезерви за кордоном: Закон набрав чинності

Також на зниження резервів вплинули надходження на користь уряду та виплати за обслуговування і погашення державного боргу.

Крім того, Нацбанк переоцінив фінансові інструменти (внаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). У січні через переоцінку вартість фінансових інструментів збільшилася на 86,3 млн доларів.

У Національному банку уточнили, що поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 5,1 місяця майбутнього імпорту.

Нагадаємо, міжнародні резерви України у 2023 році зросли на 42% та перевищили 40,5 млрд доларів.

Читайте також:
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців В Україні запрацював е-кабінет постраждалого та контактний центр для військових і правоохоронців
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт