USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Міжнародна федерація важкої атлетики дозволила росіянам та білорусам змагатися у нейтральному статусі

Так, ще один олімпійський вид спорт повернув атлетів з РФ та Білорусі
 Світлана Самуляк
Українська важкоатлетка Світлана Самуляк
Джерело: відкриті джерела

Міжнародна федерація важкої атлетики (IWF) дозволила змагатися атлетам з Росії та Білорусі у нейтральному статусі на змаганнях. Відповідне рішення було ухвалене на онлайн засіданні Виконавчого комітету федерації, йдеться на офіційному сайті.

Повернення важкоатлетів з Росії та Білорусі буде відбуватися з дотриманням рекомендацій МОК на предмет їх нейтральності. Перш ніж допустити до змагань важкоатлетів, кожного з них перевірить "незалежна агенція", зазначено у заяві IWF.

"З початку цієї глибокої кризи, яка суттєво впливає на міжнародний спорт, IWF ретельно дотримується рекомендацій МОК", – вказано у заяві.

Допуск росіян та білорусів означає, що вони можуть заявитися на найближчий турнір серії Гран-прі, що пройде на Кубі (8-18 червня). Це буде третій з семи турнірів у кваліфікаційному періоді на Олімпіаду-2024.

Якби росіяни та білоруси пропустили змагання на Кубі, вони б втратили шанс виступити на Олімпіаді-2024 за правилами відбору. Вони також зможуть змагатися на чемпіонаті світу 2023 року (вересень, Саудівська Аравія).

Раніше

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що зробить все можливе для повернення росіян та білорусів до міжнародних змагань.

Також президент МОК заявив, що уряди країн мають право висловлювати свою позицію, але вони мають усвідомлювати, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів.

Теги: спорт
Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд