USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Отримання хабаря у сумі 2,13 млн гривень: Міському голові Сум та директору Департаменту інфраструктури міста повідомили про підозру

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу
Суми
Чиновників викрили під час одержання останнього траншу
Джерело: НАБУ

Міському голові Сум Олександру Лисенку та директору Департаменту інфраструктури міста Олександру Журбі повідомили про підозру в отриманні хабаря у сумі 2,13 млн гривень. Напередодні чиновників викрили на гарячому під час одержання хабаря. Про це інформує Національне антикорупційне бюро України.

"Дії осіб кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України. За даними слідства, гроші підозрювані вимагали за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства", – розповіли в НАБУ. 

Фігурантам загрожує від чотирьох до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Тепер вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Що відомо про справу?

Ввечері 2 жовтня Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно зі Службою безпеки України зловили на гарячому міського голову Сум та директора Департаменту інфраструктури міської ради.

Чиновників викрили під час одержання останнього траншу – 1,4 млн гривень. Загальна ж сума неправомірної вигоди становила 2 млн 130 тис. гривень.

За даними САП, мер та директор місцевого Департаменту інфраструктури вимагали гроші з компанії, що займалася вивезенням сміття. За це вони обіцяли встановити для підприємства новий економічно обґрунтований тариф на поводження з побутовими відходами й не створювати штучні перешкоди в діяльності.

Упродовж листопада 2022-го – жовтня 2023 року посадовці отримали неправомірну вигоду загальною сумою 2 130 000 гривень, зазначили правоохоронці.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру
Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено Міністра викрили на заволодінні державною землею. Оновлено