USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Мішель розповів, коли ЄС обговорить перспективу переговорів про членство України

Європейська комісія найближчим часом має оприлюднити звіт про прогрес України та Молдови
Шарль Мішель
Шарль Мішель
Джерело: відкриті джерела

Єврокомісія найближчим часом має оприлюднити звіт про прогрес України та Молдови на шляху до членства в ЄС. А перспективу переговорів про початок цієї процедури можуть обговорити вже на саміті в грудні. Про це повідомив президент Євроради Шарль Мішель.

Під час візиту до Молдови він зробив кілька заяв щодо перспектив Києва та Кишинева на шляху до євроінтеграції.

Разом з цим Мішель оголосив про виділення близько мільярда євро допомоги Молдові на підтримку її стабільності.

Президент Євросоюзу зазначив, що Європейська комісія найближчим часом має оприлюднити звіт про прогрес України та Молдови. І після отримання результатів стане зрозуміло, коли можуть розпочатися переговори про вступ країн – кандидатів до ЄС.

"На підставі цього звіту я маю намір порушити питання про початок переговорів з усіма трьома країнами (Україною, Молдовою та Грузією, – ред.) щодо їхнього прийому до ЄС. Ймовірно, питання про початок переговорів про прийом Молдови та України до Євросоюзу буде розглянуто на саміті в грудні", – сказав Мішель.

Шлях України до Євросоюзу

У червні минулого року Україна і Молдова отримали статус кандидата в члени ЄС. Водночас Грузії поки що відмовили в наданні статусу.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна хоче стати членом Євросоюзу протягом наступних двох років.

Однак європейські чиновники визнають, що Україна стала головоломкою для європейської спільноти. Адже її прискорений вступ викликає невдоволення у тих країн, які чекають членства десятиліттями. Зокрема, це Сербія, Чорногорія та Туреччина, що чекає приєднання до ЄС з 1999 року.

Водночас багато європейських чиновників наголошують, що Брюссель несе особливу відповідальність перед Києвом.

Наразі кілька країн блокують вступ України до Євросоюзу. Зокрема, Угорщина не підтримає євроатлантичну і європейську інтеграцію України начебто через закон про освіту.

Читайте також:
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено
64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування 64% українців вважають демократію найкращою системою правління, – опитування
Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть  Україні повернути чоловіків призовного віку Слідом за Польщею у Литві допустили, що допоможуть Україні повернути чоловіків призовного віку
США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван США мають можливість забезпечити підтримку України впродовж 2024 року, – Салліван