USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Міноборони в січні запобігло постачанню ЗСУ більше ніж 360 тонн зіпсованих товарів

Постачальник намагався приховати поставку зіпсованих товарів – капусти, моркви, цибулі й мандаринів
Харчування військових, їжа

Фото ілюстративне

Джерело: АрміяInform

Лише протягом січня Міноборони запобігло постачанню нашим військовим 362 тонн зіпсованих товарів. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

"Міноборони продовжує блокувати постачання неякісної продукції у військо. Зокрема, до однієї з військових частин на сході країни компанія-переможець намагалася поставити неякісну продукцію", – пише пресслужба.

Зазначається, що компанії під виглядом великої партії намагалась приховати поставку зіпсованих товарів – капусти, моркви, цибулі й мандаринів.

"Такий товар не прийматимуть. Компанія повинна замінити його якнайшвидше або відшкодувати вартість. Наголошую, наші військові мають харчуватися якісними продуктами, а постачання повинно бути своєчасним", – заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко.

У відомстві наразі працюють робочі групи, які займаються перевіркою якості та своєчасного постачання продуктів нашим воїнам. Проти усіх порушень складаються відповідні акти.

"За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції всім компаніям, які постачають неякісну продукцію", – додає пресслужба.

Нагадаємо, за 2022 рік Міністерство оборони України мало серію провальних контрактів. Це угоди загальною сумою понад 85 мільйонів євро, за якими Україна мала отримати бронежилети, мінометні міни й танкові постріли. Більш ніж 50 мільйонів держава сплатила на рахунки різних компаній, але за цими контрактами Україна нічого не отримала

Через скарги військових на якість харчування заступник міністра оборони Віталій Половенко разом із членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході країни. Виявилося, що продукти поставили невчасно, а їхня якість не відповідає нормам.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео