USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Компанію-постачальника для військових частин на сході країни викрили на несвоєчасності доставок та низькій якості продуктів

Склади деяких військових частин перевірили позапланово
Міноборони виявило несвоєчасність постачань і низьку якість продуктів харчування у в/ч на сході країни

Міноборони виявило несвоєчасність постачань і низьку якість продуктів харчування у в/ч на сході країни

Джерело: Міністерство оборони України

Через скарги військових на якість харчування заступник міністра оборони Віталій Половенко разом із членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході країни. Виявилося, що продукти поставили невчасно, а їхня якість не відповідає нормам. Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони України.

"Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим "візитом" в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні", – сказав Віталій Половенко. 

Наразі в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів.  

"Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10 лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням", – додав заступник глави оборонного відомства. 

Відповідно до умов договору Міністерство оборони може у такому випадку замінити постачальника.

"Тобто частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання – безперервним", – підсумував Половенко.

В Міноборони зазначили, що за всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору відомство виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.

Раніше ми повідомляли, що Міноборони запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі навушників. Зазначалося, що дослідження закупівлі спеціальних навушників провела Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
"Резерв+": Міноборони презентувало додаток для військовозобов'язаних. Відео