USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Міноборони створило Департамент охорони здоров'я: Його очолила колишня волонтерка

Указ про створення Департаменту охорони здоров'я минулого місяця підписав міністр Рустем Умєров
Міноборони

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України створило Департамент охорони здоров'я, який очолила Оксана Сухорукова. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Заступник міністра оборони Наталія Калмикова сьогодні, 8 листопада, представила голову новоствореного Департаменту охорони здоров'я у складі міністерства.

Очільницею департаменту стала Оксана Сухорукова – колишня волонтерка та чиновниця МОЗ із досвідом запуску медичної реформи.

"Оксана Сухорукова відповідатиме за побудову політику у всьому, що стосується системи охорони здоров'я у Збройних силах України. Ми тільки на початку цього шляху і дуже розраховуємо, що професійна спільнота з великим досвідом буде для нас дороговказом і підтримкою", – сказала Калмикова.

За даними міністерства, нині Департамент охорони здоров'я Міноборони на шляху формування, а основне завдання Сухорукової – швидкий і системний запуск роботи.

Біографія Сухорукової

З 2014 року Оксана Сухорукова – співзасновниця благодійного фонду "Свої", який опікується військовослужбовцями в питаннях гуманітарної допомоги.

З 2018-го по 2020 рік працювала в Міністерстві охорони здоров'я директоркою директорату медичних послуг і брала участь у запуску медичної реформи.

У 2021–2022 роках працювала директоркою Департаменту моніторингу Національної служби здоров'я України.

Як відомо, указ про створення Департаменту охорони здоров'я минулого місяця підписав міністр Рустем Умєров. Тоді зазначалося, що це дасть змогу відомству почати здійснювати регуляторну функцію та провести стандартизацію турнікетів і бойових аптечок українських воїнів.

Нагадаємо, що за останні місяці правоохоронці розкрили кілька злочинів у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і військово-лікарських комісіях.

На сьогодні, за даними ДБР, розслідується 260 кримінальних проваджень у відповідних справах.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі Здоров'я – база, естетика – похідне. Пластичний хірург Дмитро Слоссер розповів про роботу під час війни та останні тенденції в галузі
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали